Bonus

april 12, 2018 at 9:03 e m 1 kommentar

Som vi förutspådde tidigare i dag så har Sara Danius fått lämna Svenska Akademien. Men vi fick också lite bonus. Roten till spektaklet, Katarina Frostensson, tog sitt förnuft tillfånga och avgick även hon. Om det var frivilligt eller på order är väl inte riktigt klarlagt.

Vi står fortfarande undrande beträffande Horace Engdal omdöme. Oavsett Sara Danius kometens, eller brist, på så är det exempellöst oförskämt och obegåvat av Engdal att peka ut henne som den sämste sekreteraren på drygt 200 år. Bort även med honom, så kanske man kan börja om i någon ände.

Entry filed under: Diverse.

Senaste nytt Av akademiskt intresse..

1 kommentar Add your own

 • 1. Bert  |  april 13, 2018 kl. 7:44 f m

  GK-Lars ger som vanligt felaktig information. Katarina ”Frostensson” har inte avgått, hon har bara tagit ”time out” på obestämd tid. En ledamot i Svenska Akademin har sin ”stol” livet ut och kan inte avsättas. Därav kan inte heller en Sv Akademiledamot ersättas med någon annan PK-person ur den sk ”kultureliten”.

  Innehav av ”Snille och smak” ska ju vara framträdande egenskaper hos en Sv Akademienledamot, dock har det visat sig att det är ”dille och osmak” som tycks vara de främsta egenskaperna som efterfrågas hos en dylik varelse.

  Man kan undra över varför inte den sk ”kulturpersonligheten” visas upp och namnges i svensk media, detta då så många andra ”svenska” kändisar har blivit offentlig avrättade i PK-media – kan orsaken vara att han ”kulturpersonligheten” är invandrad från sydöstfranska Marseille och kanske har sina rötter på andra sidan Medelhavet?

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

april 2018
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: