Nyårslöfte, och förvåning

december 29, 2020 at 7:52 e m 4 kommentarer

Den senare delen av rubriken kom till alldeles nyss. Det meddelas att Henrik Rydström skall bli nygammal tränare för Kalmar FF. Det trodde vi inte. Vi trodde nog att han var av gammalt gott tjurigt märke som inte skulle svälja stolthetens så lätt. Å andra sidan har vi full förståelse. Det är betydligt smidigare att pendla mellan Boholmarna och” Kycklinggrytan” än till Sirius och Uppsala. Vi önskar Henrik lycka till. Men inte FF, ännu. Vi minns fortfarande hanteringen av Hans Eklund. Heja Falkenberg! Ni är snart uppe i Allsvenskan igen.

Detta var en parentes. Det skall i dag handla om nyår och därtill hörande löften. Man hör hur det glunkas ute i samhället huruvida GK- bloggen skall fortsätta att även nästa år sprida sitt budskap, sina råd och dåd till medborgarnas fromma. Kommer bloggen finnas kvar? Är Bosse Bloggare still going strong? Svaret blir ett rungande: JA. Det är redaktionen fullständigt främmande att lämna in , och fältet fritt, för desinformation från andra lokala aktörer. Aldrig sviker vi våra läsare och lämnar dem vind för våg i en osäker värld och socken.

Några axplock ur löftesfloran: Ingen petitess är för liten för att reta oss på. Inget skall undgå oss och de ansvariga skall nagelfaras in på bara skinnet. Detta är en fråga för hälsomyndigheterna. Inget är så vitaliserande för blodomlopp och den inresekretoriska verksamheten som tvärilska, och ett uppfriskande gräl. Med vem det vara må.

Bloggen skall fortsätta sin kamp mot klimatförändringsförnekarna. De få som finns kvar. Detta kan kanske dra ut på tiden för det är mycket som talar för att de sista kvarvarande är de de mest faktaresistenta och korkade som är svåra att resonera med. Nåja. Vi har 97 procent av alla forskare på vår sida så det reder sig nog.

GK- bloggen skall fortsätta kampen för en fungerande och rättvis skola. Vi och många med oss propagerar för ett återförstatligande vilket garanterar lika resurser oavsett var i landet skolan ligger. Sans , förnuft och fungerande pedagogik skall återinföras . Allt flum och alla bredkäftade tillskyndare av nya, oprövade pedagogiska underkurer skall rensas ut. ” Lågaffektivt bemötande ” skall förbjudas och alla som vid anställningsintervjuer eller lönesamtal hävdar:” Jag ser bara framåt. Jag ser inga hinder. Allt är möjligt” skall lämnas utan avseende, eller hänvisas till psykvården.

Om vi vidgar vyerna lite så vill vi än en gång påpeka att det måste bli ett slut på detta förbannade resande, både lokalt och globalt. Vi vill inte önska att Coronan stänger gränserna för alltid men ett frivilligt avståndstagande till gränsöverskridande är ett önskemål som gagnar både miljö människa. Ja även djuren, för då slipper vi ex. både rabies i och afrikansk svinpest. De idioter som för snöd vinning smugglar in ”stackars gatuhundar” och därigenom riskerar att ex rabies får fäste i landet skall sättas i karantän under 5-10 år.

Ja detta var ett litet urval av det som GK-bloggen skall titta på, kämpa för, resp. emot under året som kommer. Inget är för stort eller litet för att hamna under luppen. Vi slutar för nu, men återkommer med en önskan om ett Gott nytt år. Inte bara för oss, utan också för er kära läsare

Entry filed under: Diverse, gatuhundar, Kalmar FF, klimatförändringsförnekare.

Överståndet Nyårsfunderingar

4 kommentarer Add your own

 • 1. Bert Juhlin  |  december 30, 2020 kl. 1:02 f m

  Citat SGGK-Lars:”som är svåra att resonera med”!

  Självklart blir det ytterst svårt för en klimathotstroende person som du SGGK-Lars att ”resonera med” klimatpositiva och klarseende personer då de i jämförelse med dig och dina gelikar är så oändligt mycket mer kunniga vad det gäller klimatvetenskap och relaterande vetenskapsområden!

  Så SGGK-Lars, du är bara en av många ytterst korkade sossefierade foliehattsgubbar/kärringar som är påverkat faktaresistenta, konspiratoriska och pseudovetenskapstroende, ja ni sätter TRO till villfarelser och dess förkunnare före förnuft och bevisad vetenskap.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  december 30, 2020 kl. 10:28 f m

  Jaså.
  När vi ändå har dig” på tråden” vill vi passa på att önska ett ”Gott år”. Inte ett” Gott, nytt å” för vi vill i ditt fall inte veta av någon form av förnyelse eller förändring. Vi vill ha vår gamle vän Bert som han är, ,och alltid varit: Rabiat, rigid, ryslig

  Gilla

  Svara
 • 3. Gröna Köpingen  |  december 30, 2020 kl. 10:30 f m

  Det blev å istället för år, men du begriper nog ändå.

  Gilla

  Svara
 • 4. Bert Juhlin  |  januari 1, 2021 kl. 1:26 e m

  Citat SGGK-Lars:”Jaså.”.
  Ett svar som andas förvåning – ja, ett dylikt svar var inte helt oväntat eller överraskande då det kommer från en förtappad GRETA och Rom-klubbstroende klimathotare som SGGK-Lars.

  Ang de stigmatiserade omdömen som tillmäts min person av SGGK-Lars så passar de karaktärsdragen(”Rabiat, rigid, ryslig”) bra mycket bättre in på SGGK-Lars själv, ja, det om man vill vara hygglig och snäll och ynka SGGK-Lars.

  SGGK-Lars är när han finner behov ett praktskitarsle av värsta sort som praktiserar en kräkäcklig taktik, den att ”skylla ifrån sig, ge andra skulden” för hans egna sagda och utförda handlingar. Dylik taktik är väl känd sedan årtusenden och används av de ynkligaste och fegaste av människosläktets framfödda missbildningar.
  Dylika personer har för vana att dyka upp i någon form av maktposition(låg eller hög) i samhället och brukar diagnostiseras som njutlidande av psykopati i varierande grad.

  SGGK-Lars agerar också utifrån en socioekonomisk borgarbracka position som i CenterSosse-P… styrda GK(Galna Köpingen)ger honom vida möjligheter att med ”Den Djupa Statens” tillåtelse uppträda i ord och handling så som han själv behagar mot personer som inte passar in i centersossen SGGK-Lars nutida Mönsterås-version av ett tidigare i historien existerande svenskt ståndssamhälle.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2020
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: