Fotovård

september 19, 2012 at 10:00 e m Lämna en kommentar

GK-bloggen känner sig föranlåten att än en gång kasta blickarna på vårdapparaten här i länet. Till och från kommer larm om att verksamheten på en sjukstuga i nordlig riktning skall trappas ner. Än är det akuten, än det andra. Nu senast är det fotoavdelningen som hotas och såväl personal som patienter känner berättigad oro. Vi tar kontakt med pensionären och f.d. fältskären, låglandsättade Hopp Jerk, som har ett långt förflutet på denna vårdinrättning, för en kommentar.

”Nå doktor Jerk. Vardan denna osunda bantning av apparaten?” undrar vi försynt.

”Jag har som bekant lämnat sjukstugan sen en tid tillbaka så jag är inte uppdaterad på just detta fall. Normalt brukar orsaken vara prestige. Någon kommer med något mindre begåvat förslag och sedan vill vederbörande av prestigeskäl inte ändra sig när det visar sig att denne hade fel. Alternativt kan man gissa att kundunderlaget är för dåligt. En affärsidkare måste ha betalande kunder. Ett idrottsevenemang måste ha åskådare som köper biljett o.s.v. Kanske är det samma sak här. Vi kanske måste öka kundunderlaget. Frågeställningen är för mig ny och jag kan så här på stående fötter inte komma med något radikalt förslag som löser dilemmat. En epidemi vore naturligtvis ett alternativ. Kolera är kanske väl drastiskt men en lagom släng av salmonella skulle ge kundströmmen en skjuts och ett ökat kassaflöde”.

”Kass i kistan ger klirr i kassakistan” Slutar dr. Jerk.

Entry filed under: Politik och samhälle. Tags: , , , .

Mästerbloggare Gert Bulin Djurisk kommunikation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

september 2012
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: