Grannar och granar

december 12, 2016 at 11:49 f m Lämna en kommentar

Nu i december drabbas bloggen av nostalgiska påslag. Vi minns hur man som liten, med tindrande ögon beskådade den kommunala granen som restes i Gröna Köpingens kyrkpark. En vacker, välväxt Picea abies, dekorerad med lamp-slingor som lyste med ett behagligt gul- vitt sken. Detta är en tradition som lever kvar i GK, men i våra grannkommuner är det andra bullar.  Gator och torg är nerlusade med pråliga lampor, med en aldrig sinande ström. Träden stranguleras av ljusslingor med LED-lampor och privata boningar smyckats i en grad som framkallar epileptiska anfall hos betraktaren. Vi har sedermera förstått varför det heter led-lampor för dessa nymodigheter är verkligen motbjudande och skapar leda när de förekommer i groteska mängder.

Också i Mönsterås kyrkpark har den traditionella granen kommit på plats. Bloggen hade ärende över gränsen för en tid sedan och vi förundrades över att man placerat avverkningsavfall intill kyrkan. Detta var, på ren småländska, bland det djävligaste vi sett.

I dag gjorde vi samma utflykt. Nu uppfattades trädet som mindre glest, men fortfarande påtagligt oproportionerligt.( Har man kanske borrat i nya grenar på de glesaste partierna?)

Valet av en missväxt julgran är kanske medveten taktik från kommunens sida. Man vill kanske bli lika omskrivna som granen på Trafalgar Square som skaffat London enorm publicitet.  Vi har inte sett denna på bild men eftersom den kommer från Norge kan vi förstå att det inte handlar om någon grannlåt. Nu är det som det är, både i London och M-ås, men vi hoppas att lokala förmågor i grannskapet tar efter julbockstraditionen i Gävle och eldar upp eländet.

Om Mönsterås invånare vill beskåda en vacker gran kan de komma till GK, eller om logistiken passar bättre, så åker man till Forsa och studerar granen i vägskälet mot Elmhult. En fantastisk gran, nästan i paritet med GK:s.

Entry filed under: Diverse.

Valmanifestet: Sexuella minoriteter Lucior och Kriminologer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2016
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: