Lill-Gull. Konst och sex.

juli 23, 2017 at 2:05 e m Lämna en kommentar

Vi har väntat på ett livstecken från vår konst och kulturdrottning Lill-Gull A:sson B:sson Nilsdotter Persson. Vi är lite nyfikna på hur hennes konstutställning mottogs av den kulturtörstande allmänheten. Efter överenskommelse per tel. söker vi upp L-G i hennes charmiga skriv- och konstnärslya.

L-G kommer oss till mötes med ett glas i handen.” Heeeej, va jääääääättekul att se er igen. Ni är sååååååååå välkomna. Ett glas ? Vi avböjer vänligt men bestämt på grund av den tidiga timmen.

”Nå Lill-Gull. Blev din katt-konstutställning succé?”   ”Tyvärr fick vi skjuta på premiären för det visade sig att den planerade veckan kolliderade med årliga HBTQ-symposiet i Fagerhult, som vi kände oss manade att övervara”.

En sammanfattning av Fagerhultsdagarna i regnbågens alla färger måste bli: Helt faaaaaaantastiskt, underbart, sagolikt. Jag tror aldrig jag upplevt en sådan värme, närhet och gemenskap och jag beklagar alla som inte var där. Jag har knappast ord som kan göra denna tillställning rättvisa.

Vi startade med snittar och ett glas rött och sedan äntrade den kände sexologen Bertrand Gylfe podiet och föreläste under rubriken ” Heterosexuella, en utdöende minoritet?” Bertrand dristade sig påstå att inom ett par århundrade är alla hetero i stort sett utdöda. Tyvärr hade han onda aningar om att denna minoritet kommer att utsättas för diskriminering och hatbrott. Likaså stod han lite undrande beträffande befolkningsutvecklingen

Nummer två på talarlistan var allas vår Ebba Pitt -Pattström som höll ett lysande föredrag under rubriken: ”Flata sida uppåt”. Helt fantastiskt.  Applåderna ville aldrig ta slut och flatorna blev alldeles skinnflådda.

Tredje föreläsare var en man från det Stockholmska nöjeslivet. ”Bejaka dina drifter” var temat. Vi har glömt hans namn men kontentan av det sagda var att alla kan bli HBTQ- are bara man vill. Det gäller att träna och inte ge upp om det är lite trögt i portgången. Han påtalade också betydelsen av att kändisar” kommer ut” som goda föredömen och medias roll är viktig. Han berömde särskilt P3 för deras reklam och bevakning i HBTQ frågor

Avslutningsvis vill jag nämna ett inslag som i första hand berörde de manliga åhörarna.  Doktor Eberhard Dohlme, specialist på potensproblem, gjorde enorm succé med sitt anförande: ”Högre stånd, inte bara för adeln”.  Oerhört fängslande och trevligt, vilket resulterade i stående ovationer.

Ja det var en sammankomst utöver det grå vardagliga, och vi ångrar inte att vi åkte dit, även om det innebar att utställningen fick skjutas på framtiden”

Tack Lill-Gull. I kulturell och social framkant, som alltid.

Entry filed under: Diverse.

Magdalena Rubbings frågespalt: Vett och etikett Magdalena Rubbings Frågespalt: Vett och etikett.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juli 2017
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: