Bragdguldet

januari 27, 2018 at 12:45 e m 2 kommentarer

Årets bragdguld är redan intecknat: Svenska herrlandslaget i handboll. Ja, ja vi vet att finalen återstår men även om vi skulle torska mot Spanien med en massa mål så är bragdguldet klart. Att med två nyckelspelare på bänken, och efter dansk kvittering i slutsekunden kunna resa sig i förlängningen och spöa grannen i söder är fantastiskt.  En speciell eloge till Svenske förbundskaptenen Kristjan Andressons matchning. Inte en massa gap och skrik eller vansinnesutbrott, som andra med sydländskt temperament.

Något måste vi gnälla på och då får det bli bisittare Clas Hellgren. En lite jobbig besserwisser som alltid vet vad som skall hända och varför det som hände hände. Men Frändesjö är bra. Ny avvaktar vi med spänning finalen.

 Trevlig helg både före, och förhoppningsvis också efter matchen

Entry filed under: Diverse.

Märkligt Bragdsilvret

2 kommentarer Add your own

 • 1. Bert  |  januari 27, 2018 kl. 6:06 e m

  Nej, nej, ”Bragdguldet” ska givetvis ges till den/de som utfört en bragd, mao en bedrift långt utöver det vanliga som en ev BG-pristagare normalt är kapabel till. Det krävs alltså att man slår utifrån ett näst intill omöjligt läge och något sådant läge har inte det svenska herrhandbollslandslaget befunnit sig i. De var istället ett av de lag som inför EM bedömdes vara kapabla till att ta sig till EM-final. Ett ”Bragdguld” till det svenska herrhandbollslandslaget skulle därför vara gravt opassande, precis lika galet som att världens bästa simmerska Sara Sjöström fått ”Bragdguldet” två ggr. Det finns fler dubbla GB-pristagare exv Ingemar Stenmark, Björn Borg, ingen kan väl påstå att de har utfört någon bragd genom att vinna när de var i världstoppen, världsbäst i sina sporter.
  Men, men, Sverige är Sverige å något annat än tokigheter är inte att förvänta sig vad det nu än gäller.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  januari 27, 2018 kl. 7:36 e m

  Bäste vännen Bert. Du har både rätt och fel. Att de tog sig till final är bra, men kanske inte så remarkabelt. Det är sättet som de nådde sitt mål som är en bragd. Att få en kvittering emot sig med en sekund kvar är oerhört knäckande, men att trots detta resa sig och vinna. Det är en bragd

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

januari 2018
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: