Förnekelsepredikant i Gröna köpingen

januari 28, 2020 at 5:34 e m 9 kommentarer

Klimat och väder dominerar i media och på den politiska världsscenen. Även GK- bloggen har ägnat stort spaltutrymme åt denna fråga.

Det är sammandragningar överallt, och presidenter, vanliga politiker, forskare och Thunbergare diskuterar dessa ödesfrågor. De flesta är nog överens om att man bör vara lite orolig och på sin vakt. Dock finns det en liten klick klimatförändringförnekare som försöker att göra sig hörda i bruset.

Nu har också Gröna Köpingen fått en egen förnekelsepredikant. Det är den lite självgode och pompöse vd:n för Vedpanneföreningen, otekniske doktorn Lars Spjärn, som börjat ge ljud ifrån sig. Nu senast visade han upp sig på ”Skabb- TV”. Tyvärr fick han inte så mycket sagt i själva klimatfrågan, för programtiden var slut efter det att Spjärn med illa dold förtjusning orerat om alla sina, som han tycker, betydelsefulla uppdrag och insatser i samhället.

Det är dessbättre inte många som bryr sig om Spjärn, än mindre lyssnar på honom. Han ses mest som en kuf som predikar för döva öron. Men vi skall för säkerhets skull hålla ett öra på honom så han inte hittar på något djävulskap här innanför rågångarna. Helst inte utanför heller, eftersom klimatet är en ganska vittförgrenad angelägenhet.

Nu struntar vi i klimatet ett tag. I stället blir det lite sociala spörsmål. Vi skall kanske ägna lite tid åt prostitution, alkohol och droger som omväxling. Eller kanske jakt och katter. Och, varför inte knyppling eller ryaknytning. Det finns hur mycket som helst som är trevligt och värt att uppmärksamma, och kanske också prova.

 

Entry filed under: Diverse, klimat, klimatförändringsförnekare.

Gillis Svullbuks matblogg Kvantitet och Kvalitet

9 kommentarer Add your own

 • 1. Bert  |  januari 28, 2020 kl. 8:00 e m

  Äsch GK-Lars, du är bara avundsjuk på multivetenskapsmannen och vår tids svenska version av Leonardo Da Vinci, Tdr Lars Bern och det enorma intresse som visas för LB:s vetenskapligt och realegrundade tankar framförda på megapopulära SWEBBTV. Detta till skillnad mot dina folkfientliga konfessionella GRETA-påverkade grubblerier.

  Men visst, en ynka realskoleexamen och kanske något år på en udda utbildning till risröjare, tall och grankottetekniker ger ju förstås ingen glamorstatus å elitranking för din del, det suger förstås.
  Ändå GK-Lars, jag har en viss förståelse för den du har blivit, en ytterst bitter Monsteras-Janteist av värsta versionen. Det mentala debaclet måste ha uppstått ur att du förmodligen upplevt det som att du blivit sedd på som en evig loser – märkligt, detta trots att du i ditt eget GK-rike har upphöjt dig till både gud och fan – en allsmäktig!

  P.S. Hur blir det med din bloggartikel ang din version av den påstådda skogsdöden i Sverige på 1980-talet. Du kan också försöka att bortförklara den enorma utdikningen som skett av/i det svenska skogslandskapet.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  januari 28, 2020 kl. 10:17 e m

  Min extremt gode, men vilsegångne vän Bert ! Jag tycker nog att du svamlar och blandar bort korten. Vad har min utbildning med saken att göra? Jag har aldrig framhållit den som en merit. Den är säkert bara skit men den slår så vitt jag kan förstå dina meriter, med råge. Har jag fel så kan du presentera motbevis.
  När har jag försvarat utdikningen av det svenska skogslandskapet? Torrläggningen av svensk natur under svunnen tid var ett gigantiskt missgrepp och skandal. Kvalificerat vansinne, nästan i klass med påståendet att skog, sjöar och vattendrag aldrig hotades av försurning i slutet av förra århundradet. Likaså var förbudet mot freoner helt onödigt enligt de förståndssvaga. Ha det bra, eller i alla fall bättre

  Gilla

  Svara
 • 3. Bert  |  januari 29, 2020 kl. 11:43 f m

  Ok GK-Lars, du har under några år ondgjort dig över Lars Bern och påfört honom(och andra) div stigma av neg art. Detta mobbarförfarande är ju mera vanligt än ovanligt, ja rent av standardiserat bland Centerpartister, Socialdemokrater och Moderatarslen som har gravt svårt för att acceptera att det finns ett ökande antal välutbildade personer som inte delar dessa partier/sekters globalistinspirerade agenda för det svenska samhället.

  Vad det gäller utbildningsstaus så jämför jag din mot Lars Bern:s. I den jämförelsen är du att likna vid en helt oskolad person.
  Vad det gäller din utbildningsstatus jämfört med min så kan du med all säkerhet påvisa att du har ett CV som vida överglänser mitt. Dock har det visat sig att trots det förhållandet till din ev fördel så har dessa dina utbildningsmässiga förmågor inte visat upp sig i dina kommentarer här på din blogg.

  Oftast är dina artiklar och kommentarer färgade av en utpräglad översittaratityd och förakt, förmodligen är den synen byggd på att du är en bättre människa än andra, av vad bevisad anledning har jag svårt att få evidence på. Denna attityd delar du med de flesta av det sk borgerskapet i Mås-kommun, ni tycks tro att ni har speciella rättigheter att bete er som att lag och rätt inte gäller er i förhållandet till övrig befolkning.

  Ang den under 1980-talet påstådda skogsdöden så var den enligt dåtida förd politik, ett faktum – inte som du framför, enbart sett som ett hot!
  Så hur var dina åsikter då, och hur agerade du då inför dina överordnade inom statliga skogsbolag där du tjänstgjort(du får rätta mig om jag har fel ang arbetsgivare).

  Gilla

  Svara
 • 4. Gröna Köpingen  |  januari 29, 2020 kl. 7:00 e m

  Min extremt egenartade vän Bert. Jag börjar och bli lite orolig. Skall man försöka föra en rimligt vettig debatt så skall man hålla sig till sanning och kända fakta. Varför tillskriver du mig åsikter som jag inte har? Jag har aldrig tagit utdikning och avvattning i försvar. Var har du fått det ifrån och varför blandar du in detta i debatten . Citat. ”Hur agerade jag du då inför dina överordnade inom statliga skogsbolag där du tjänstgjort” Jag har aldrig jobbat åt något skogsbolag. Däremot arbetade jag under 70-talet med att samla in data till grund för skoglig forskning. Jag åkte land och rike runt men stötte aldrig på Lars Bern. På min dåvarande arbetsplats var man bekymrad över försurningens påverkan på skog . sjöar och vattendrag. Man studerade kronutglesning , framför allt hos gran , och fann att denna var högst påtaglig. men med variation beträffande ståndort. Man gjorde studieresor österut och kom hem ganska skrämda över vad de sett i form av omfattande skogsdöd.
  Nu tittar besserwisser- nissarna fram och förkunnar högt och ljudligt:” Det var väl ingen fara”. Nej det blev bättre men kan detta inte bero på att utsläppen av försurande ämnen minskade radikalt. Kan man inte tänka sig att skadorna hade accelererat om ingenting gjorts? Samma sak med ozonet. Ozonhålet ökade i oroande omfattning men när Freon förbjöds så blev det betydligt bättre. Nu ser man en viss ökning igen, förmodligen på grund av illegala utsläpp av freon.
  Sammanfattningsvis: Tycker du och dina inspirationskällor att allt miljöarbete bara är skit och till ingen nytta. Skall vi blåsa på med diesel och bensin så mycket vi orkar och förpassa ex. elbilarna till museum som ett bevis på mänsklig enfald. Skall vi på nytt fylla kylskåp och frysanläggningar med freon som gärna kan läcka utan att det gör något.
  Vad gäller min blogg så borde också du förstå att det är ett, kanske misslyckat, försök, att skriva i en anda av satir, och att tillskriva mig personligen de egenskaper som mina dumdryga figurer i GK har är lite skrattretande. Alla andra begriper att det är skämt, men inte du Bert.
  Skriv gärna en replik men håll dig till fakta

  Gilla

  Svara
 • 5. Bert  |  februari 2, 2020 kl. 1:47 f m

  GK-Lars, nu får du skärpa till dig, Citat:”Skall man försöka föra en rimligt vettig debatt så ska man hålla sig till sanning och kända fakta”. Hahaha, du är definitivt inte rätt person att använda dig av ord som ”sanning och kända fakta”. Redovisa gärna några ”sanningar och kända fakta” gällande klimatforskning som du har framfört här på din blogg, gör gärna det!

  Inte heller är du rätt person att klaga över att du ev påförs åsikter som du inte har, nu – du har vid åtskilliga tillfällen påfört mig åsikter jag inte har – men så är det, när busarna själva får på käften blir de förvånade och åger sig högljutt.

  Vad det gäller skogsdöden dess uppgång och fall så blev den med hjälp av politiker, politiserade forskare och media(i vanlig ordning) dramatiserad till ett nationellt trauma trots att denna företeelse egentligen aldrig drabbade Sverige i någon större omfattning.
  Ok, visst har minskade halter av försurande ämnen givit ett positivt resultat, främst då märkbart i ref-ländrna.

  Samma dramaturgi som ovan används idag ang CO2, man vill skrämma upp folket för att de ska vara mer fogliga och villiga att acceptera förändringar som påstås vara nödvändiga. Att exv lägga ner Kärnkraftverk som R1och2 är rena dårskapen miljömässigt, ekonomiskt samt energistrategiskt mm. Att förlita sig på vindkraft och att grannländerna ska leverera el när så behövs är att vara toknaiv, det är rent av samhällsfarligt att föra den energipolitiken.

  Med facit i hand så kan man konstatera att svensk skog växer som aldrig för, likaså i de länder som man använde som ref för att påverka opinionen i Sverige.
  Vad det gäller CO2 behöver planeten betydligt mer av den gasen än vad som nu finns tillgängligt, allt för att kunna föda en snabbt växande världsbefolkning.

  Man har konstaterat att Ozonhålets omfattning varierar från tid till annan och har så gjort långt innan människan började släppa ut freoner.
  Absolut, att det är bra med förebyggande miljöarbete som exv att försöka stoppa att div plastprodukter dumpas i haven, dock är detta inget större problem i Sverige och i våra grannländer. Problemet ifråga är lokaliserat till främst Asien, Afrika, Sydamerika. Att exv som nu införa straffskatt(3 sek) på plastkassar i Sverige löser inte detta U-landsproblem på något vis. Införandet av denna plastpåseskatt är bara en illa dold och korkad anledning till att införa ännu en punktskatt för att dränera svenska folket på redan skattade pengar.

  Elbilar, tja vad har vi för nytta av dem om det inte finns el att ladda deras batterier med. El kommer att bli en bristvara i framtiden och den el som kommer att finnas tillgänglig för privatpersoner att konsumera kommer att bli så dyr att ingen med vanliga inkomster kan betala elnotan.
  Fossilbaserade bränslen kommer även i framtiden att vara de som dominerar – allt enligt Kina, USA, BP osv ger prognoser om att år 2050 kommer 85% av den använda energin fortfarande vara av fossilt ursprung.

  Ang din blogg och det du framför där och hur i vilken ”anda” det skrivs i så har jag aldrig påstått att det är dig själv du gör satir av, Citat:”och att tillskriva mig personligen de egenskaper som mina dumdryga figurer i GK har är lite skrattretande” – detta påstående från dig har jag aldrig framfört på din blogg eller någon annan dito heller, detta har du fått om bakfoten och det rejält, ja det är ju inget ovanligt scenario.

  Gilla

  Svara
 • 6. Gröna Köpingen  |  februari 3, 2020 kl. 9:35 f m

  Min käre forskarkollega Bert ! Jag har varit lite tystlåten en tid på grund av ett smärre kirurgiskt ingrepp.( Nej, inte i huvudet utan det gäller annan kroppsdel). Detta har medfört att jag haft tid att forska lite beträffande Lars Berns forskargärning. En utmärkt sysselsättning när man har ont och svårt att sova. Man somnar ofelbart efter en stund. Men. Lite har jag orkat med, men på intet ställe har jag hittat något som styrker LB:s påstådda klimatforskarmeriter. Han tycker och tänker och hänvisar till andra likasinnade, men det kan knappast kallas forskning. Han driver en blogg där han lite överlägset och nedlåtande redovisar sina tankar och tyckande. Du och jag drivar också, med varierande framgång, bloggar, därför kan också vi lägga epitetet ” Klimatforskare” till våra CV. Kan du hänvisa till något som bevisar att Lars Bern egenhändigt bedrivit forskning beträffande väderlek och klimat kan du med fördel tipsa mig. Ha det bra, i det för tillfället lite kyligare vädret.

  Gilla

  Svara
 • 7. Bert  |  februari 3, 2020 kl. 11:59 f m

  Vad det gäller Lars Bern som en forskare som ”egenhändigt bedrivit forskning” så är det ju så att det är få diton som ”egenhändigt bedriver forskning”. Forskning är ju i de sammanhangen vi dividerar om alltid ett teamwork.

  LB har som tidigare framförts varit högste ansvarige på div företag och org och då oftast med inriktning på Miljöarbete och då hur dessa företag påverkar den miljö där de verkar och där deras produkter finns i bruk. Dylikt arbete innebär således per automatik att han och hans kollegor har undersökt/forskat kring div olika klimattyper och hur produkterna ska anpassas efter dessa och vilken påverkan som kan bli följden.

  Man kan lätt inse att LB har ett betydligt mer brett spektra av kunskaper ang miljö/klimat och för tiden gällande politiska strömningar än den forskare som enbart är inriktat på ett smalt forskningsfält och som dessutom tyvärr oftast är helt beroende av forskningsanslag som är politiskt agendastyrda.
  LB har givetvis under sitt arbetsliv varit i nära kontakt med div forskningsteam och ingående synat/forskat i deras arbete och därav framkomna slutsatser.

  LB:s ca 40 år långa och mer breda forskningsinsats har gett honom unika insikter som få andra i Sverige innehar. Samt att han som ytterst välbeställd pensionär nu inte längre behöver bry sig om vad div makthavare annars skulle kunna ha för negativ inverkan på hans liv, detta utifrån hans nuvarande offentliga framförda ställningstaganden ang klimat/miljö/hälsa.

  Har för mig att du opererade ett knä förra året, är det samma dito som spökar. Kan tänka mig att du inte har rättat dig efter de fysiska begränsningar som ett dylikt ingrepp innebär.

  Gilla

  Svara
 • 8. Gröna Köpingen  |  februari 3, 2020 kl. 1:25 e m

  Bäste forskarkollega Bert! Tänk att det var så enkelt. Vi har helt enkelt olika uppfattning om vad som menas med ”Forskning”. Du skriver citat:” undersökt/ forskat kring div olika klimattyper”…. När jag skrivit färdigt skall jag gå till köket och undersöka/ forska om min kära hustru lämnat någon mat till mig i kylskåpet, men det gör mig inte till någon ”forskare” i den bemärkelse som jag menar.
  En enkel reflektion: Innan jag genom din försorg fick vetskap om LB hade jag inte en susning om vem denne man var. Aldrig hört talas om, på nyheter eller i program som handlar om vetenskap och forskning. Inte ett ljud. Lite egendomligt att man då vill tillskriva honom betydelse i stil med Leonardo Da Vinci. Jag tycker att det kan passa med:”Lasseberno Da Vimsig”
  Nu sätter jag för min del punkt här. Vi kommer nog inte längre. Det är redan långt nog. Du är hjärtligt välkommen att kommentera nya blogginlägg, som också kanske handlar om väder och klimat Nej,
  Jag har inte opererat samma knä. Det är det andra. Jag har rättat mig efter mina fysiska begränsningar.Och också efter mina psykiska. Det borde fler göra

  Gilla

  Svara
 • 9. Bert  |  februari 4, 2020 kl. 1:41 f m

  Forskning kan förstås bedrivas på olika plan, en del forskare utför grundforskningen medans andra mer erfarna diton tar vid där efter.
  Citat:”forskare” i den bemärkelse som jag menar”, vad jag kan komma ihåg har du aldrig framfört någon mer utförlig definition ang vad ”du” anser vara/är en ”Forskning/Forskare.

  Så du har inlett en ny forskarkarriär med inriktning på ”finns det någon mat i kylskåpet”. Vad som föranlett dig till att forska på just det området är ovisst för mig, men det inte är helt ovanligt att det blir gnat-störningar i kommunikationen mellan de två huvudrollsägarna i ett förhållande. En orsak till dylikt debacle kan vara starkt nedsatt hörsel(inte helt ovanligt vid din höga ålder). En dylik funktionsnedsättning kan vara orsaken till att din ”hustru” inte längre orkar med att vrålande(minst tre ggr) tvingas svara på din troligtvis ständigt återkommande utvrålade fråga: har du ”lämnat någon mat till mig i kylskåpet”. Då din ”hustru” av erfarenhet vet att du gärna utforskar både det ena som det andra så har hon förmodligen insett att enda möjligheten att få slippa höra dina vrålfrågor, är att, låta dig i lugn och ro få inleda en forskarkarriär, den att utforska om erat kylskåp innehåller mat som hon har lämnat kvar för din räkning.
  Lycka till med din forskarkarriär med rubriken, ”kylskåpskall mat, lagad av kära hustrun å som är ämnad för just mig, GK-Lars”.

  Anledningen till att Lars Bern och hans gelikar som exv Lennart Bengtsson inte finns med i div SVT-program, typ Aktuellt, Rapport, tv-debatter, vetenskap och forskning är att han/de inte är PK-anpassade människor/forskare. Sverige är ju inte den sortens demokrati som tillåter att de oppositionella inom exv klimatforskningen får möjlighet att på lika/samma villkor som sina kollegor inom den PK-styrda dator-klimat-modell-agendan, det att få framföra sina erfarenhet/verklighets/evidensbaserade forskningsrön till svenska folket. Detta då det av de oppositionella framförda allvarligt skulle ifrågasätta och pottsätta DDR2-staten Sveriges politikers Kulturmarxistiskt hjärntvättarutformade framtidsagenda.

  Ok, du har som jag har, haft två utslitna värkande knän att tampas med, dock är det lite mesigt av dig att ojoj-gnälla över bara ett enda värkande knä.
  Det verkar som att du trots allt ändå behöver psykologhjälp med att bli kvitt din hjärnas oförmåga att registrera smärtbortfall i ditt tidigare opererade knä – gör så, annars riskerar du att få lida av sk fantomsmärta i dina knän för resten av ditt liv. Om inte, så tänk på din närmsta omvårdares bästa, kan nog behövas lindring från värkgnället där!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

januari 2020
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: