Utloggat

mars 16, 2020 at 4:11 e m 11 kommentarer

I vårt förra inlägg lovade vi att Allvarliga Alvar skulle ge sin syn på aktuella frågor om jakt och skogsbruk. Det får anstå en tid.

Jag knackade på hemma hos Alvar. Där var nedsläckt, och det enda som hördes inifrån huset var hosta och nysningar. Förmodligen hade Alvar suttit på någon vildsvinsåtel och blivit kall, och som en följd av detta, förkyld. Men jag vågade inte chansa. Man skall inte umgås med personer som uppvisar sjukdomssymtom, inte ens den genomhygglige Alvar. ( Det finns andra som man skall hålla sig ifrån, oavsett hur fysiskt kärnfriska de är).

Hela samhället är, i likhet med Alvars bostad, nedsläckt. Det mesta är ”utloggat” eller går på sparlåga. En hamstringsvåg har rensat affärerna rena från pasta och toa- papper. Att pastan lyser med sin frånvaro är positiv, men toapapper är nödvändigt nu när tidningspapperet är lite för styvt även om kvällstidningarnas innehåll gör att det skulle passa alldeles utmärkt.

I sann Grönköpiansk ,positiv anda, vill vi peka på några gynnsamma effekter som Coronan har, eller kan tänkas föra med sig. Det minskade flygandet har redan reducerat utsläppen med 25%. När nu planen i allt större utsträckning stannar där de hör hemma, på marken, kommer klimatnyttan att öka.

Resande och frakter är en verksamhet som GK- Bloggen starkt ifrågasatt ända sedan starten 2012. Det mest flagranta exemplet på idiotiska frakter är när man skickar ex. torsk och räkor till andra sidan jordklotet för att därstädes handrensads för att sedan fraktas tillbaka till ”hemlandet”. Varför gör man så? Jo arbetskraften är billigare och man får ut mer av råvaran jämfört med maskinell rensning. Men för helvete……                 Sälj inga skalade räkor, utan låt konsumenten sköta detta på, och med egen hand.

Det finns mycket annat som är miljöfientligt, onödigt och korkat. Vi skall inte fördjupa oss i detta träsk utan vi sammanfattar som följer: Köp och ät bara närproducerad mat. Jag skriver inte ”närodlad” för då låter det som om det bara handlar om vegetabilier. Om varorna är ekologiska eller inte kanske inte spelar så stor roll men de skall inte ha rest jorden runt från” jord till bord.”

Nu kan det kanske finnas ett visst motstånd mot varor producerade av svenska bönder. Vi tänker här på de som av outgrundlig anledning tittat på verklighetsförvanskning som ex.” Bonde söker fru” eller” Mandelmans gård”. Nej det går inte till så på en normal svensk lantgård. De allra flesta svenska bönder är minst normalbegåvade och behöver inte hjälp att skaffa fruntimmer. ”Mandelmans gårds” museala brukningsform är inte representativt för skånsk landsbygd, utan bara trams och flams av grövsta sort.

Corona- epidemin är nog något som bör tas på stort allvar. Det har till och med Donald Trump till slut insett. Från att med sitt sedvanliga flin viftat bort coronan som ofarlig har han nu sänkt mungiporna och försöker att se lita landsfaderligt allvarlig ut. Med lite flyt kanske erforderligt antal medborgare i USA inser att han är en opålitlig humbug och vindflöjel som man inte skall rösta på en gång till.

Kanske kommer coronaviruset hjälpa till att rädda världen.

Entry filed under: coronavirus, Diverse, hälsa, Mandelman, Trump.

Nya förnekare Coroniansk oro

11 kommentarer Add your own

 • 1. Bert  |  mars 16, 2020 kl. 7:38 e m

  Citat GK-Lars:”Kanske kommer coronaviruset hjälpa till att rädda världen.”
  Men vad annat uttalande att vänta sig från en som säger sig lirar bra ihop med dödshotsektens ledargestalt Greta!

  GK-Lars stör sig allt som oftast på Donald Trump, märkligt då DT är President i USA och inte i Sverige. GK-Lars lever uppenbarligen i den vanföreställningen att Sverige är en delstat i unionen US. Ja, det är han inte ensam om då det finns gott om förvirrade federalistivrare i den nuvarande skämtversionen av det land som en gång var och fanns.

  Bättre vore det om GK-Lars tog itu med att spy galla över de många och ständigt uppoppande svenska versionerna av storljugaren Bagdad Bob exv The Fakeman Ygeman, dito Löfven, dito Tegnell, dito Lööf, dito … osv i all oändlighet.

  GK-Lars anser att flygplan hör hemma på marken och inte i luften. Ja, inte blir jag förvånad över detta Greta-GK-förvrängda synsätt då det är mycket annat i GK-Lars Greta-påverkade föreställningsvärld som är genant ändevänt i förhållande till reale.
  Ja, så kan det bli på ålderns höst, det som var självklarheter i GK:arns ungdomen är nu alltmer förunderliga gåtor med diffusa och svamlande svar!

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  mars 17, 2020 kl. 11:25 f m

  Bäste vännen Bert. Du talar om” diffusa och svamlande svar”. Det kan nog gälla som sammanfattning av ditt inlägg. Gör ett nytt försök, så skall vi se om det är begripligt och värt att bemöta.

  Gilla

  Svara
 • 3. Bert  |  mars 17, 2020 kl. 7:39 e m

  Gk- Lars, du kan inte, vill inte och törs inte bemöta mina kommentarer med annat än trams. Du använder dig av samma taktik som Mönstråsbloggens redaktör, han tramsar, backar undan och stänger till sist av när argumentmassan tryter – Schack matt!

  Gilla

  Svara
 • 4. Victoria  |  mars 18, 2020 kl. 12:54 e m

  Coronakrisen gynnar iallafall miljön…

  Gilla

  Svara
  • 5. Bert  |  mars 22, 2020 kl. 4:36 e m

   Cyniskt Victoria, men vem vet, kanske att du blir en av dem som pga ”Coronakrisen gynnar” miljön …”.

   Gilla

   Svara
 • 6. Gröna Köpingen  |  mars 18, 2020 kl. 2:36 e m

  Min gode, men förvirrade vän Bert. Det finns ett talesätt som lyder: ”Ont skall med ont fördrivas”. Jag gör en travesti: ”Trams skall med trams bemötas” En sak är fullständigt kristallklar: Du är fel ute när du påstår att jag inte kan eller törs bemöta dina inlägg på ett seriöst sätt. Varför skulle jag inte våga det ? Tror du att jag är rädd för att bli tillintetgjord av dina knivskarpa analyser och stilistiska briljans ? Ingalunda. Det du presterar är svammel .Ett exempel. Du förvånar dig över att jag stör mig på Donald Trump eftersom han inte är PRESIDENT I SVERIGE. Det finns milliontals människor i olika länder, världen över som stör sig på Trump. Detta med all rätt.
  Vad menar du med ” dödshotsektens ledargestalt Greta”?
  Nej, kom igen nu Bert och visa att du kan bättre

  Gilla

  Svara
 • 7. Bert  |  mars 22, 2020 kl. 2:15 e m

  GK-Lars, jag anser att ditt framförda subjektiva ”tramstänk” ska bemötas med konkreta fakta utifrån ett objektivt synsätt. Dock kan det vara en svår uppgift då dina artiklar, kommentarer/svar visar att du inte ens besitter det ringaste basala av realebaserad sakkunskap om klimat, klimathotsaktivism, havsnivåer, Grönlandsisen, arktiska havet/oceanen, amerikansk politik, amerikanska presidenter.
  Inte heller har du någon sund insikt i vilka en amerikansk president eller en svensk Statsminister/Regering/Riksdag ska tjäna och ha sin odelade lojalitet riktad mot. Denna okuranta inställning kan förklaras med att du är ohjälpligt påverkad av sossecenterpartistiskt globalisttänk.

  Det har mer än en gång lyst igenom att du anser dig ha en magnifik stilistisk profil som genomsyrar dina texter, tja, du skulle säkert kunna ha framgång med att skriva repliker till tv-serier typ ”Full Fräs”, ”Full Frys” och Åsa-Nisse filmer, alltså buskis/bondkomik.
  Har man läst några av dina artiklar så vet man hur nästa dito och nästa n… … osv är utformade. Jag misstänker att du använder dig av ett brödtextprogram där du själv stoppar in de för dig viktigaste orden och därefter väljer i vilken anda texten ska genomsyras av, exv ”humor”, tragik, kanslisvenska osv.

  Ang Donald Trump. Citat GK-Lars:”Det finns milliontals människor i olika länder, världen över som stör sig på Trump. Detta med all rätt.”
  Visst är det så, du GK-Lars är en av dem som stör dig på DT, av vad anledning har du inte konkretiserat med annat än att det finns andra personer världen över som intar samma hållning som du.
  Så GK-Lars, av vad orsak ogillar du Donald Trump?
  Kanske att svaret är att du rent allmänt sympatiserar med ”vad fan som helst”, bara det är emot något, ”vad fan som helst” som har med D Trump:s version av US of Amerika att göra.

  Du har till denna säsongen 2020 arrenderat ut din egen ägandes 9-håls golfbana till personer som under lång tid har vistas/bott i USA. Har du kollat upp deras lojaliteter ang FÖR ELLER EMOT Donald Trump eller har det ingen betydelse då det i det fallet rent krasst handlar om att få in dollar/stålar till Högemåla Golf AB?

  Citat GK-Lars:”Vad menar du med ” dödshotsektens ledargestalt Greta”?”.
  Jag har vid flera tillfällen då jag har kommenterat dina bloggartiklar framfört vad det är som gör FridaysForFuture till en dödshotar sekt där Greta är rörelsens främsta officiella ledargestalt.
  I Oskarshamns-Tidningen/Barometern fanns den gånga veckan(V12) en publicerad artikel med rubriken ”Vanligt att barn känner klimatoro”, läs den och kanske att du förstår vilken destruktiv inverkan Greta och FfF har på svenska barns framtidstro, åtskilliga av dem framför tankar om självmord.
  Vill du GK-Lars vara en av dem som är med och bidrar till att barn i Sverige allt oftare tänker suicidala tankar?

  Gilla

  Svara
 • 8. Gröna Köpingen  |  mars 23, 2020 kl. 7:55 e m

  Vännen Bert! Min uppmaning: ”Kom igen nu Bert, och visa att du kan bättre” klingade ohörd. Det blev bara sämre. Tag dig nu samman och gör ett försök till så skall jag bemöta dig om det är mödan värt.

  Gillad av 1 person

  Svara
 • 9. Bert  |  mars 24, 2020 kl. 1:10 f m

  GK-Lars, ”Tag dig nu samman” och svara på de frågor jag ställde i kommentar 7.
  GK-Lars, visa nu att du är en man och inte en feg feministisk krake utan stake!
  Visa nu GK-Lars, att du inte är en ynklig klimathotsaktivist som cyniskt medvetet utan den minsta medkänsla försöker skrämma livet ur svenska barn!
  Upprepar frågan:”Vill du GK-Lars vara en av dem som är med och bidrar till att barn i Sverige allt oftare tänker suicidala tankar?”.

  GK-Lars, du vill väl inte mena på att du inte har informerat dig om hur de nya golfbanearrendatorerna Kurt, Niclas och Agneta förhåller sig politiskt till den nuvarande amerikanske presidenten DT.
  Tänk GK-Lars om de tre namngivna personerna här ovan är hängivna D Trump-anhängare, hur gräsligt illa skulle du då inte må.
  Nej, du måste reda ut detta och agera som den sanne D Trump-motståndare du sagt dig vara, IRL och här på din blogg.

  Seså GK-Lars, ”Ta dig nu samman” och svara på mina frågor – visa nu att du är mer än bara en medioker skriv och pratkvarn!

  Gilla

  Svara
 • 10. Gröna Köpingen  |  mars 24, 2020 kl. 8:06 e m

  Bäste vännen Bert. Jag vill inledningsvis anslå en positiv ton. Du har fått till ett litet trevligt rim: … ” feg feministisk krake utan stake. Det var kanske det enda av värde. När du i vårt käbbel börjar att blanda in ovidkommande och oskyldiga medborgare, som du namnger, tycker jag att botten är nådd och jag avslutar min del i debatten/ käbblet. Ha det bättre!

  Gilla

  Svara
 • 11. Bert  |  mars 27, 2020 kl. 11:06 e m

  Jag har i ett generöst antal kommentarer gett GK-Lars möjligheten att personligen ta avstånd från den psykiska/fysiska misshandel som KLIMATHOTAR-GRETA och FfF utövar utan det minsta lilla hänsynstagande till svenska barn, ungdomar och äldre svagsinta.
  OBS! Med denna av GK-Lars avstådda möjligheten till ett kraftigt uttalat avståndstagande av det budskap som KLIMATHOTAR-GRETA och FfF framför så har också GK-Lars gett oss sitt tysta SVAR och samtyckande till budskapet från GRETA och FfF.

  Ang D Trump:GK-Lars har under flera år både på GK-bloggen och IRL på Mönsterås GK startat upp(IRL, senast den 7 Juni 2018) käbblet om D Trump. SosseCenterpartistiske GK-Lars har även tidigare visat ett inte obetydligt intresse ang mina åsikter rent allmänt. Detta uppvisade intresse har sitt egentliga ursprung och följer en tradition från tiden då jag började(2005) med att besöka GK-Lars golfanläggning. Dessförinnan( innan 2005) har jag överhuvudtaget inte haft någon som helst personlig kontakt med GK-Lars, så av/ur vad anledning GK-Lars grundar sitt stora hatiska ogillande till min person kan jag inte redogöra för. Den mest troliga orsaken till GK-Lars öppet uppvisade aversion är förmodligen härstammande från det omåttligt populära 24/365-skitpratandet i Monsteras. Detta sjukliga mås-folknöje drabbar förstås först och främst de personer som inte passar in i eller frivilligt accepterar rollen som en sosse-centerpartistiskt hjärntvättad folkpersonlighet den underdåniga ”SLAVEN”.

  Ang de tre personer som är namngivna i en av mina kommentarer! Jag har inte på något vis påstått/framfört i kommentaren att de tre personerna Curt, Nicklas och Agneta skulle vara positiva eller alternativt negativa till Donald Trump. Ett tredje alt är förstås att de lärt sig att vara neutrala(akta sin tunga) i offentliga sammanhang, detta utifrån den erfarenhet de har av att driva företag.
  Med den anknytning till USA som de tre har, då speciellt sonen och Golf-PRO:n Nicklas, som har bott och arbetat i USA i ett antal år. Utifrån det så är det med tanke på den av GK-Lars tydligt uppvisade antipatin mot D Trump en fullt rimlig frågeställning, den att – har GK-Lars informerat sig ang de tre:s politiska inställning till den Amerikanske Presidenten Donald Trump.
  För övrigt har GK-Lars uttryckt sig ang D Trump på ett sådant sätt att det sannolikt skulle vara åtalbart i USA(kanske också i Sverige) och rendera honom ett ekonomiskt mycket kännbart straff – ja, det vore säkert slutet för GK-Lars som allsmäktig patron på Högemåla Gård!

  Min personliga erfarenhet av de tre namngivna personerna Curt, Nicklas och Agneta är inte av den positiva arten. Det finns i deras uppförande/bemötande mot/av mig som tydligt informerar mig om att de utan att ha lärt känna mig personligen ändå har intagit en negativ hållning. Denna omotiverade uppvisade negativa inställning baserar sig med all säkerhet på skitpratsinfo delgiven av medlemmar i Mönsterås GK och då framförallt personer i klubbens styrelse samt dessas närmaste skitarsle-”Hang Aronds”.
  Ett exp, Vid ett tfn-samtal med Curt Nordström våren 2019 där jag bla berättar om när Folke Folkesson med en fullsving(utförd med en putter) slår en golfboll rakt emot mig på ca 3 m avstånd – Curts direkta reflexion och svar vid detta tillfälle var: citat ”MEN DET VAR JU EN PUTT”. Alltså, Curt Nordström har redan blivit informerad om denna händelse och fått en alltigenom förfalskad version av denna händelse från styrelsen och dess ordförande. Av vad jag kan förstå så valde Curt Nordström att tro på den version MGK falskt har gjort till sin sanning. Detta allt för att skydda golfklubben Mönsterås GK, dess styrelse, Folke Folkesson och MGK:s ordförande Mikael Myllenberg – detta skitarsle-förfarande är naturligtvis till gravt förfång för den enskilde medlemmens rättssäkerhet och fysiska säkerhet ute på golfbanan.

  För övrigt är jag inte längre medlem i Mönsterås GK, detta från 2020. 2019 var jag enbart sk Passiv medlem och har sedan Augusti 2018 inte slagit ett enda golfslag, inte ens en enda ”PUTT”. Detta ofrivilliga golfstillestånd är orsakat av den av MGK:s styrelse och Högemåla Golf AB:s ägare öppet understödda och praktiserade vuxenmobbing/utfrysning/mordhot/försök till grov misshandel mm av enskild medlem.

  Lite roligt är det ändå att Curt Nordström efter det Tfn-samtal jag tidigare omnämnt och då har fått min versionen av vad som hänt och utspelat sig på MGK under de ca 10 år som jag varit fullbetalande medlem, ändå får han ur sig följande, citat:”vi, klubben(MGK) vill förstås inte gå miste om din årsmedlemsavgift”(2019): Milda makter vilket skittänk, vad fan tror han!
  Hahaha, ja där ser man, det är enbart pengar som har någon betydelse för pengamånglarna, inte den endaste lilla mottaglighet för fairplay och rättvisetänk kan erfaras från Curt Nordströms och MGK:s styrelse.

  Som jag tidigare har framfört så är man som en ytterst illa ansedd och oönskad medlem ändå motsägelsefullt välkommen som fullbetalande dito, men då ska man helst inte visa sig på klubben och på golfbanan. Man ska helst inte envisas med att då och då delta i för alla fullbetalande medlemmar anordnade tävlingar. Om man då har fräckheten vinna en och annan tävling och därmed sno exv prispengar från de redan utsedda vinnarkandidaterna så blir det gnäll och tandagnisslan och bortförklaringar av vinsten/segern med direkta anspelningar på ren tur och förlöjligande av prestationen.
  Det har till och med hänt att jag har blivit ombedd av Curt Nordström att inte ställa upp i en tävling, ”Puttmästerskapen”(2017), detta då, citat:” det är inte bra att du alltid vinner, det måste vi sätta stopp för”. Resultat som vinnare(2015 och tvåa(2016) är förstås en missräkning för arrangörerna, familjen Nordström, MGK, Häradssparbanken och Ålems Sparbank. De två senaste uppräknade arr bryr sig säkert inte, men då MGK:s ordförande är en av huvudmännen för H-banken så kan man inte utesluta ett yttrande därifrån.

  Man ska inte heller som undertecknad hävda sin likvärdiga rätt och rättigheter utifrån att man är fullvärdig och fullbetalande medlem – på klan/familjestyrda MGK gäller dock andra kriterier bedömt utifrån social och ekonomisk status/tillhörighet, parasiterande arbetslös eller inte, bakgrund som ev tillhörande en av PK-samhället godkänd eller udda och illa ansedd politisk eller dito kristen religiös sekt – ja, jag vill påstå att det är ren rasism riktad mot enskild svensk med avvikande synsätt på samhälle, livsätt och tillvaro som utövas på MGK.
  Dylik skit som jag har blivit utsatt för på MGK skulle aldrig en invandrad person bli utsatt för, detta då skadeståndsbeloppen, negativ uppmärksamhet och fördömanden från berörda samhällsinstitutioner, div media och Svenska Golfförbundet skulle bli så höga och kännbara att det äventyrade den fortsatta existensen av MGK och driftbolaget Högemåla Golf AB.

  Anledningen till att jag trots allt skit jag har fått ta emot ändå varit MGK-medlem i ca 10 år, är att det har varit bekvämt med närheten till en golfbana, ca 5 min i restid. Nu är jag medlem i en annan g-klubb som ligger ca 45 min bort i restid, alltså ca 1,5 tim total restid och därtill kommande resekostnader. Det kostar på att våga vara obekväm, annorlunda och därmed utsedd som spottkopp åt somliga skitarslen på MGK.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

mars 2020
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: