Illavarslande grön trend

januari 22, 2021 at 5:24 e m Lämna en kommentar

GK- bloggens redaktör har hela sitt liv varit förtjust i mat. Inte bara som en livsnödvändigt utan också som ett ganska särklassigt njutningsmedel. Detta har resulterat i en trivsam och klädsam rondör och hälsans färg lyser på mina välmatade kinder.

Hur har då detta gått till? Hur enkelt som helst: Varierad kost i stora portioner och restriktivt intag av grönfoder . Variationen tillgodoser vi genom skiftande tillagningsmetoder: Stekt, kokt , grillat och rökt kött och fisk, naturligtvis. Vi har tjatat om detta många gånger, under lång tid, men hälsan är så viktig att goda råd inte kan överkonsumeras.

Vad syftar då rubriken på? Jo vi har via media av olika slag blivit upplysya om att ett par av Sveriges alla duktiga idrottare övergått till vegetarisk kost. Nu senast gäller det skidåkaren Charlotte Kalla och fortbadaren Sara Sjöström. Två fantastiska kvinnliga idrottare. Duktiga, trevliga förebilder för en kommande generation elitidrottare.

Vad är det då för bekymmer med deras grönsakskost? Charlotte Kalla blev vegetarian för ett antal år sedan och hon har som bekant inte varit lika framgångsrik i spåren som tidigare. Kan det ha med kosten att göra? Sara Sjöström är tämligen nybliven vegetarian så det är för tidigt med en utvärdering. Att råkosten skulle leda till att hon förlorar simförmågan och drunknar tror vi inte men världsrekorden kanske uteblir i framtid. Vi hoppas inte det och vi vill än en gång påpeka att det handlar om enastående duktiga idrottare som är en prydnad för sitt land och som vi tagit till våra hjärtan.

Varför skulle då grönfoder vara skadligt och sänka prestationsförmågan? Jo för att få i sig samma mängd behövligt protein som i en kötträtt måste man tugga i sig en förfärlig massa grönfoder. En process som sliter både på tarmar och käkmuskler. Man får tugga, tugga och tugga, något som kräver energi och tär på tålamodet.

För att få en sakkunnigt utlåtande söker vi upp socknens provinsialläkare, förre fältskären Hopp Jerk Han är lite jäktad i dessa Coronatider så han svarar kort: Ta kontakt med socken- osteolog och arkeolog Volfgang Varchäologe så kan han nog berätta om negativa effekter av grönfoder.:

”Jo det förhåller sig så här: Vid könsbestämning av gamla kranium har vi tidigare alltid tittat på käkpartiets slitage.. Det har sedan urminnes tider varit så att kvinnorna pratat i oändligt större utsträckning än männen. (oftast i onödan) och det har givit ett könstypiskt slitage . Med ökat intag av svårtuggat grönfoder kommer ökad nötning av käkarna även drabba manspersoner. Det finns beräkningar som visar att en stor portion Ruccolasallad motsvarar käkslitaget vid en normal syjunta . Eller ” Tjejträff som dagens juntamedlemmar föredrar att benämna sammandragningarna.

Det kommer alltså att i en framtid bli betydligt svårare att bedöm om kraniet är en hon , han eller hen.

Vi tackar Volfgang för informationen och anträder återtåget lite lättade över att denna problematik bara gäller redan döda. Nu hoppas vi att ev. förändrade, försämrade matutiner inte leder till ökat avdöende.

Trevlig fredagskväl:. På spåret. Rökt lax” två vita och en brun”

Entry filed under: Charlotte Kalla, Mat och Gastronomi.

Ljusare tider Fäaktig pandemi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

januari 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: