CNP (Centrala NöjdhetsPartiet) Valmanifest

december 2, 2012 at 10:21 e m Lämna en kommentar

Det är ännu långt kvar till nästa val men vi vill redan nu presentera vårt valmanifest så att väljarna på ett tidigt stadium kan växa in i rollen som CNP-sympatisörer. Trots att vi är så extraordinärt nöjda med det mesta skall vi presentera en lista över misshagligheter som vi i vår politiska gärning skall bekämpa med all den kraft vi kan moblisera. Och det vill inte säga lite. Allt övrigt är vi tillfreds med och läggs till som ett positivt inslag i valmanifestet.

Som ohotad etta på bottenlistan ligger Genustramset: Hur kan någon vara så urbota korkad att manpå fullaste allvar föreslår att Han och Hon skall ersättas av ”Hen”? Idiotin har fått, inte ett, utan tyvärr flera ansikten. Du som är av annan åsikt kan höra av dig och beställa lite handgemäng på Sverigedemokratiskt manér. Vi berör inte detta vidare. Vi vill inte riskera att kräkreflexerna tar överhand.

På en lika säker andraplats parkerar: Usla, enfaldiga TV-såpor. Vi skall erkänna att vi tyvärr, eller kanske snarare dessbättre, inte sett allt. Vi har ex. missat ”Big Brother”, ”Biggerst looser” m.fl. Men vi har sett några avsnitt av ”Bonde söker fru”. Det räcker. Vad vill man uppnå med detta trams? Vill man utmåla hela den svenska bondekåren som tafatta idioter som inte kan skaffa fruntimmer på normalt sätt? Tror producenterna att tittarna är så enfaldiga att man kan lura i dem att det lilla kärleksmyset på en sten ute i kohagen är spontant och äkta? För helvete. Det krävs ju ett stort antal kameror och och repetitioner för en scen, som i slutänden blir vämjeligt och falsk. När vi kommer till makten förbjuds denna förnedring omedelbart och producenten och Linda Lindorff sätts på anstalt på obestämd tid.

Tredjeplatsen är inte lika solklar. Det kunde vara vad som helst men vi väljer slumpmässigt, Telefonförsäljare:Onsdagskväll. Klockan är halv åtta och du har efter ett gott och grönsaksfritt kvällsmål parkerat dej i soffan för att se Rapport och kolla om omvärlden skött sig enligt CNP:s intentioner. Du har lyckats intala din hustru att en Whisky så här på lillördag nog inte är så beroendeframkallande. Du mår ganska gott och nyhetsförmedlaren har inga alamerande nyheter om annalkande världskrig eller annat elände. Riiiiiiiiiiiiiing, Riiiiiiiing, Riiiiiiiiiing, Riiiiiiiiiing. Du tittar vädjande på hustrun i andra soffan. Hon låtsas sova med någon deckare över ansiktet. Riiiiiiiiiing, Riiiiiiiing… Det var väl själva f…… ”Hallå”. ”Är det Bosse Bloggare?” ”Nja, det beror på vem som frågar.” ”JohejjagheterKennetochringerfrånett företagsomhetertele19ochjagvillbarahjälpadejattsparapengarpåditttelefonabbonemangjagharetterbjudandesomhalvererdintelefonkostnad bla bla bla blabla…bla bla… Skottpengar!

Sista hatobjektet för den här gången blir Kvotering: En av hörnstenarna i en demokrati är rättvisa. Vad är det för rättvisa i att en person som söker arbete eller utbildningsplats blir undanskuffad av en annan sökande med sämre meriter som får platsen bara för att vederbörande är av ett visst kön? Fullständigt horribelt. Vi är dessutom så sunt bakåtsträvande att vi anser att ett visst genus passar bäst för ett visst arbete. Arbetsuppgifter som fodrar hög grad av fysisk styrka är väl lämpligast för det kön där styrka förekommer mest frekvent. Vårdyrken passar nog generellt bäst för kvinnor. Ett litet personligt önskemål: När den stund kommer då man i sjukhussängen ligger på sitt yttersta skulle jag se det som en ynnest om ögonlocken sluts av en vän kvinnohand och inte en dito tillhörande en sumobrottartyp med stävhåriga underarmar. Vård, förskola, sömnadsinstruktör, barnmorska m.m. är yrken där man nödvändighetsvis inte behöver bryta ihjäl sig för att kvotera in manspersoner. Men… Den som är bäst lämpad och har bäst meriter skall ha jobbet.

Nu kan det räcka för i dag. GK-red. har lätt för att hetsa upp sig vid tanke på orättvisor ochoförätter. Vi låter pulsen varva ner och återkommer med resterande hatobjekt senare.

Entry filed under: Politik och samhälle. Tags: , , , , , , , .

Lantliv del 2 Veckans ros

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2012
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: