Ransonering

maj 26, 2015 at 10:10 e m 1 kommentar

Bloggen lyssnade på ett program på radio härförleden. Det handlade om kultur, så det var nog inte P3. En författare berättar hur han sitter med ett färdigt manuskript i handen, klart att skicka till förlaget. Plötsligt drabbas han av tvivel: ”Är det här bra? Kommer någon att köpa den här boken?”

Bloggen har drabbats av samma tvivel: ”Äsch, vad är det här för skit. Varför skall någon läsa detta?” Ja det kan man undra. Initialt var vår avsikt att skoja lite, om och med politik och politiker. Kanske roa och reta utan att för den skull vara elaka. Har någon tagit illa vid sig så är det beklagligt. Det var inte vår avsikt.

Vad skall man skriva om? Det händer ju inte ett smack varken i GK eller i omgivningen. Inga skandaler och oegentligheter så långt ögat når.

Läsekretsen är nog ganska begränsad och det är kanske bra det. Ibland redovisar statistiken någon läsare i ex. Puerto Rico. Det är med stor sannolikhet ingen som törstar efter nyheter från Gröna Köpingen utan en förvirrad individ som tryckt fel. Däremot tar hustrun och den närmsta bekantskapskretsen, enligt egen utsago, inte del av visdomsorden, men har trots detta ibland vetskap om vad som avhandlats. Lite feedback vore trevligt.

Kommentarerna, som är motorn i en fruktbar diskussion, är ganska fåtaliga, men vi vill passa på att tacka bl.a. Anders, Flanören, Jonny m.fl. för visat intresse.

Dags att lägga av? Kanske det, men samtidigt så kliar det så förbannat i tangentbords-fingrarna och vi hyser fortfarande hopp om lokala skandaler så det blir något att ondgöra sig över och skriva om. Som det är i dag är det rena öknen. Det rivs inte ens en enda liten kulturintressant byggnad i vår grannort Mönsterås och skulle så vara så håller Jonny koll på detta på ett förtjänstfullt sätt.

Vårt kommunalråd, Åke Rolandsson, sköter sig i stort sett klanderfritt och samma sak med hans kollega i Mönsterås, Roland Åkesson. Att raljera över kommuanalråd i andra väderstreck bär oss emot, för vi sparkar ogärna på de som redan ligger.

På riksplanet händer det en del men där är missgreppen så flagranta och uppenbara att det är onödigt att släpa fram dessa i ljuset. De släpas fram av egen kraft och kommentarerna sköter och missköter andra.

Nej i brist på annat så framhärdar vi med snask och snusk. Det strömmar in en mängd tacksamma kommentarer, via andra kanaler, som visar att Lill-Gulls och Manfreds memoarer röner stort intresse. Vännen NW tycker att det hela är aningen tveksamt, men vi fortsätter trots detta publiceringen till dess att sedlighetsroteln gör ett hembesök.

Vi skall också så smått börja kraftsamla inför valet 2018. Vårt fullmatade valmanifest skall få ytterligare påspädning av sådant vi vill ändra, och helst också förbjuda. Det finns hur mycket som helst att reta sig på, och det skall vi göra med eftertryck. Går man omkring och är nöjd och glad hela tiden blir man bara slö och håglös. Lite dåsig i kroppen går väl an, men sinnesslö är värre.

Slutligen meddelar vi, till allmänhetens glädje, att vi kommer att ransonera skrivandet en aning. Dock inte i samma utsträckning som Edvin Flåström som inte gett ett ljud ifrån sig sedan augusti. Vad har hänt? Vi är oroliga.

Entry filed under: Diverse. Tags: .

Sex och skörlevnad. Lill-Gulls memoarer – Del 3 Djuriska tankegångar

1 kommentar Add your own

 • 1. Flanören  |  juni 2, 2015 kl. 9:01 e m

  Jag anar en underton av vemod i reaktörns senaste inlägg. Men upp med hakan (-orna). Vi känna ju alla till hur svårt det är att bli geniförklarad under innevarande livstid. Se på van Gogh. Sålde inte en tavla förrän han var väl jordad. Nej det var ljug – han sålde visst till någon släkting.
  Och Martin Fryh. Han har varit död i över hundra år utan att ännu bli upptäckt. Ingen vet ens varför man skulle upptäcka honom.
  Med detta menar jag inte att redaktörn ska ta någon genväg till berömmelsen utan fortsätta att glädja och reta oss med små men välriktade tjuvnyp i de politiska ändorna.
  Under tiden kan vi ju glädja oss åt att Erika & The Buzz vann publikens pris på bluesfestivalen i grannkommunen och att Roland Åkesson höll oss alla väl mätta med sina strutar.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

maj 2015
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: