Mandel-mess.

januari 20, 2017 at 7:24 f m Lämna en kommentar

Bloggens läsare har nog noterat att det finns en del, i vårt tycke, fåniga TV- program som inte faller oss i smaken. Vi skall inte tjata om ”Bonde söker fru” igen, för det verkar lönlöst eftersom eländet fortsätter år efter år, trots våra protester. Det finns gott om tveksamma program på diverse kanaler och man behöver naturligtvis inte titta, men BSF retar oss alldeles särskilt för det får svenska folket att tro att alla bönder är idioter.

Nu kan vi se ett nytt program på bondskt tema: ”Mandelmans gård”. En ständigt skrattande mansperson av omisskännligt ”gröna vågen”-stuk driver tillsammans med sin hustru något som skall föreställa lantbruk. ”Ja men detta är väl lite mysigt och harmlöst”. Javisst, men det allvarliga är att personer i storstadsmiljö tror att det går till så här på en normal svensk gård Det gör det inte kan vi försäkra. Vi vill tillskriva de inblandade ett visst mått av handlag. Damen skall ha en eloge för en väl genomförd förlossning. Av en kvigkalv. Hon verkar inte helt handfallen när det gäller handhavandet med gårdens djur.

OK, fortsätt med Mandelman men se som kompensation till att visa program som speglar livet på landet för en vanlig bonde, på en normal, vanlig svensk gård. Det är en himmelsvid skillnad.

Vi betackar oss för” Hästmän” och Kokvinnor som gränsar till åtalbar förnedring. Däremot kan vi stå ut med danska” Hundra procent bonde” trots att det inte är så många procent av programmet som beskriver normalt, danskt jordbruk. Varför tål vi detta? Jo, man får stifta bekantskap med gamla brukningsmetoder och hantverk som det kan vara värt att sprida kunskap om. Man kan se det som ett ganska trivsamt musealt program. Dessutom är det hälsosamt befriat från en massa sentimentalt trams. Man slaktar sin infertila Jerseyko och barnen blir upplysta om att det är deras gamle vän som ligger på tallriken. Förfärligt? Inte alls. Dessa barn är priviligierade eftersom de får lära sig hur det går till, och har gått till i alla tider, i verkligheten på landet.

Frank Erichsen är en lite småtrevlig typ trots att han går omkring i onödigt skitiga kläder och har en ful mössa som är lite snarlik den som glaskonstnären Bertil Vallien envisas med att ständigt ha på sig, även när han går på krog Helsingborg.

Bloggen har härsknat till en aning över sättet som man framställer svenska bönder på, därför skall vi skriva berättelser som förlöjligar också andra yrkesgrupper. Vi kommer att börja med ”Mandelmans Vård”. En serie i sjukhusmiljö där en lite debil kirurg opererar patienter med rostiga primitiva redskap och smärtsamma metoder. Vi får se om det blir ett herrans liv på den svenska läkarkåren. Apropå ”Herrans liv ”så behöver vi inte bry oss om yrkesgruppen ”Präster”.  De gör sig redan löjliga, av egen kraft, genom sitt deltagande i” Tro, hopp och kärlek”. …….. Herre min skapare vilken smörja.

Nu tycker ni säkert: Det är ju inget som duger åt den där gnällige faen. Detta är helt fel. Det finns mycket som vi tycker är sevärt. Framför allt på TV1 och 2.  ”Aktuellt, Rapport, På spåret. Svårmodiga finska filmer, Ännu svårmodigare finska filmer, Veckans brott, Naturprogram, Handbolls-VM, Snooker, Forum. Uppdrag granskning, Kalla fakta mm. Det finns så det räcker, och duger, även åt en gammal gnällig bloggare.

 

Entry filed under: Diverse.

Kristlig försäljning Världens märkligaste man.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

januari 2017
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: