Trafiktragik

januari 31, 2017 at 10:47 e m Lämna en kommentar

Bilister får ibland skit för sitt sätt att färdas på våra vägar. På landet, i städer och samhällen. Det kan vara befogat ibland.

Häromdagen gjorde jag en manöver som var lite, lite klantig. Det var ingen stor sak och det äventyrade inte trafiksäkerheten. En bilist som passerar mig häver sig på signalhornet: Tuuuuuuuuuuuuuuuut! Den obetydliga incidenten var över och jag begrep att jag gjort fel, men den lille ”amatörpolisen” var naturligtvis tvungen att med signalhornet påpeka vilken jubelidiot jag var. Tuuuuuuuuuuuuu! Besserwissers bakom ratten är inga glädjespridare.

Det finns en kategori som utgör en långt större risk i trafiken än bilister: Fotgängare. Vad är det för klent begåvad person/personer som har hittat på ”Zebralagen” dvs. regeln att fotgängare i alla läge har företräde på övergångsställe. Naturligtvis måste FG. komma säkert över vägen, man den nya lagen gör deras tillvaro betydligt farligare (lagen är kanske inte så ny längre).

Ni bilister känner säkert igen följande: Ett par personer står och samtalar intill ett övergångställe. Du saktar in och kollar om personerna har tänkt att korsa gatan. De visar inga sådana tendenser utan fortsätter att prata, så du förutsätter att du kan köra vidare. Då, när du har någon meter kvar, kliver de rakt ut i gatan. Du tvärbromsar och har sedan ”nöjet” att notera hur fotgängarna masar sig över gatan med en hastighet som får en snigel att verka alert vid en jämförelse. De skall naturligtvis demonstrera sin makt. ”Här skall det inte komma någon djävla bilist och ställa till oreda. Det är vi som bestämmer”

Bloggen har inte tagit del av någon statistik över olycksfrekvensen före och efter lagen, men det skulle inte förvåna om den stigit.

När GAS kommer till makten kommer lagen att ändras omedelbart, ja vi kommer också att överväga ett totalförbud för fotgängeri.

 

Entry filed under: Diverse.

Hyckleri Pestafton

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

januari 2017
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: