Mobilisering

maj 5, 2018 at 11:56 f m 1 kommentar

Vi skall börja med en liten, liten ”Pudel”.  Läsarna har nog noterat att Bloggen hyllar det gamla och det som varit, under det oantastliga mottot: ”Det var bättre förr”. Ytterst få nymodigheter faller oss på läppen, och det mesta nya är skit. Mobilen är ett undantag. I och med att gamla hederlig kommunikationsmedel som horn och röksignaler börjar bli lite ute på grund av brist på indianättlingar och skickliga hornblåsare har vi tagit mobilen som hjälp i vardagen. Inte så dumt. Jag har hittills nyttjat en enkel, men stöt och vattentät variant, som fungerar begripligt och går att ringa på. Tyvärr har tidens tand gjort displayen oläslig så det var dags för en nyinvestering

”Vad önskas”? ”Jag vill ha en vatten- och stötsäker som går att ringa på”. Nu vidtar ett febrilt letande men det visar sig att den efterfrågade varianten inte fanns på hyllan. Det fanns enkla, begripliga men utan de efterfrågade kvaliteterna vad gäller väta och stöt.” Den mest stryktåliga vi har på hyllan är denna”. Expediten visar en modern variant av den typ som menlösheten går och stirrar i hela dagarna. ”Jag är inte intresserad av en massa krafs. Går den att ringa på?” Svaret var jakande.” Okay då. Jag tar den”. Mobilen ligger i en ask som jag förutsatte innehöll instruktionsbok och laddare. Väl hemma öppnas kartongen. Där ligger en instruktion hur man trycker igång apparaten. I övrigt inget. Laddaren visade sig ha en sladd som var 40 cm lång. Från eluttaget räckte den inte till så att men kunde placera mobilen på ett bord. Den måste ligga på golvet.

Jag förutsatte att man glömt instruktionshäftet som skulle visa alla funktionerna, och besöker butiken på nytt. ”Jag fick ingen instruktionsbok”.” Det finns ingen. Du får titta i mobilen hur det fungerar”.” I mobilen! Det är ju den jag inte begriper mig på. Jag vill ha något att läsa och sedan pröva mig fram och träna. ”Tyvärr. Man gör inga skrivna instruktioner längre för man byter modell så ofta att de blir inaktuella”. Man kan spåra en viss irritation hos expediten. ”Där står en idiot ”är den slutsats han ser ut at dra. Det är möjligt, men även digitala invalider bör kunna få hjälp med glad min.

”Jag skulle vilja ha ett fodral som skyddar mobilen”.” Tyvärr har vi inget hemma men vi kan beställa” Jag hade tänkt mig ett skyddsfodral i läder men det som efter en vecka presenteras mig består av ett gummiskydd för baksidan och en skyddsfilm för displayen. ”Jaså jaha . Jag hade nog tänkt mig något bättre. Finns det inget i läder?” Jo men det här är det nya.” ”Beställ hem ett riktigt”.

Här sitter jag nu, fortfarande utan läderfodral men med två små ” stenskott” i displayen. Jag har inte varit ovarsam men lika förbannat är den skadad.

Själva mobilen kostade ett par dryga tusenlappar och två fodral 700:-

Jag tycker fortfarande att man i möjligaste mån skall handla lokalt men det finns gränser. Handlaren bör ha ett hyggligt sortiment på hyllan, en rimlig prisbild och ett bemötande som gör att även en teknisk idiot känner sig välkommen.

Trots detta. Trevlig helg!

Entry filed under: Diverse.

Odlarglädje. Lite tråkigt

1 kommentar Add your own

 • 1. Bert  |  maj 5, 2018 kl. 2:08 e m

  Hahaha! Ja, att handla elektronik lokalt i M-ås kan vara påfrestande då de aldrig har de varor man vill ha, man vill ju också se, känna å klämma på grejerna. Så det blir att åka till Kalmar eller att handla från en nätbutik. Visst, man kan inte klämma å känna på det man önskar köpa från e-handeln men e-handelsbutikerna ger möjlighet till att skicka tillbaka varorna om de inte tillfredsställer köparen.

  För något år sedan var jag till den butik jag misstänker att du har besökt, jag framförde mitt ärende som var att inhandla dammsugarpåsar, jag hade förberett med produktnamn å modellnamn mm. Expediten som ståtade med en hårdrockarfrisyr frågar, ”vad ska du ha dem till”?
  Ja, inte var det en fråga man hade väntat sig så jag ställer en motfråga, ”VAD FAEN TROR DU”!
  Säljaren ifråga ser helt oförstående ut å kan inte komma med ett svar på min fråga.
  Nä, det blev inte några dammsugarpåsar inhandlade den gången, dock så har jag alltid tidigare kunnat handlat dylika i den butiken och det allt sedan 1970-talet.

  En mobil-t som tål stötar och vatten hittar du exv på CYBERPHOTO(e-handel)modellnamn ”CATEPILLAR S60 4G, den tål att tappas från 1,8 m höjd å tål att bada med ned till 5 m djup. Denna mobil har också en inbyggd värmekamera likväl som en vanlig på 13 mp, plus dubbla SIM. Pris som hittat, ca 6000 sek kontant.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

maj 2018
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: