Politisk Snålblåst

november 17, 2012 at 9:30 f m Lämna en kommentar

Ett av våra småpartier, som enligt div. opinionsundersökningar inte är så litet längre, har hamnat i blåsväder. Överförfriskade partitoppar har uttalat sig rasistiskt och kvinnoförnedrande när dom på reträtt från krogen sett sig nödsakade att beväpna sig med järnrör för att nå ut med sitt politiska budskap. ”Att ta sig ett järn” har fått en ny och aningen brutalare innebörd.

Det hela verkar inte så genomtänkt och att dessutom dokumentera tilltaget är väl inte så begåvat. Jimmy Åkersson försöker att gjuta olja på vågorna och hitta förklaringar till agerandet men det verkar inte så framgångsrikt. Folket ute i stugorna funderar nog över om SD menar allvar med sin proklamerade nolltolerans mot rasism.

Medan Åkesson försöker bena ut härvan på riksplanet vill vi på bloggen undersöka hur det står till med rasismen och kvinnoföraktet på lokal nivå.

Vi tar kontakt med frikyrkopredikanten och homofoben Antti Bööhgs lillebror Adolf, som skaffat sig ett namn som en gedigen anhängare av invandrarfientliga strömningar. Han är också måttligt förtjust i representanter för HBT-skrået.

”Nå Adolf, ligger det någon sanning i påståendet att du skulle vara rasist, kvinnoföraktare och homofob?”

”Nej, nej, nej. Jag är ingen rasist. Jag är bara lite invandrarfientlig. Jag skiter i vilken ras dom har, men ut ur landet skall de djävlarna som kommer och tar våra jobb. De jobb som vi inte vill ha själva är väl OK att dom snor, städning på McDonalds, jordgubbsplockning och skogsplantering. Men i övrigt blir jag bitter. Tror du inte att det kom en förbannad Skåning och snöt ett jobb på bruket. Ett jobb som kunde ha passat en vanlig, rekorderlig smålänning. Förra månaden fick någon satans blekingebo jobb som parkarbetare. Han petade undan ett par äktsmålänska praktikanter som redan hunnit hänga in skaftet på spadarna. Det är för djävligt. Men värst av allt är väl ändå att kommunen har fruntimmer i chefsposition som härstammande från Hög Spy. Nog hade man väl kunnat hitta ett GK-fött chefsämne istället. Inget är som förr. Stäng sockengränserna, eller bygg åtminstone färistar som sollar bort dem med klövar”.

”Hur ser du på att en sverigedemokrat i samband med fyllebråket kallade en kvinna för hora?”

”Detta är extremt olyckligt. Det kan ju faktiskt varit fråga om en hederlig svensk kvinna och inte en invandrare eller flata. Var det en vanlig svenska ber vi om ursäkt, annars får det va som det är.”

”Hur är det med din påstådda aversion mot personer med avvikande sexuell läggning? Stämmer det att du vill förbjuda all HBT-verksamhet”.

”Förbjuda och förbjuda. Det kanske blir svårt men när vi kommer till makten blir det andra bullar. Då blir det straffsatser i stället för samkönat snusk. Det som retar mej mest är att en del av flatorna ser ganska trevliga och ändamålsenliga ut och jag betraktar det som slöseri med Guds gåvor att dessa tas ur produktion.”

”Nej nu får ni gå. Det är fredag kväll och vi som representanterar vardagsrasismen jobbar inte med de här frågorna på helgen”.

Vi retirerar skyndsamt när vi tycker oss märka att Adolf sneglar mot ett gammalt vattenledningsrör under sängen.

Rasism är inget nytt påfund. Sådana strömningar fanns redan på 60-talet vilket resulterade i en Limerick med Nisse Norrälv som fabrikör.

En rasist ifrån Östgötska Skälv
Låg och solade vid stranden av älv
Och av solen han vart
Som en neger så svart
”Oj, nu måste jag spöa mej själv”
 

Entry filed under: Betraktelser, Politik och samhälle. Tags: , , , .

Oral utsot Matpanelen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

november 2012
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: