Politisk bomb! CNP blir GAS

december 22, 2012 at 4:57 e m 2 kommentarer

Nu börjar det hetta till. Jonny är i högform och tvålar till Robban för samarbetsinviten till Åke Rolandsson. Källan lär vara en bloggkommentar som vi inte läst men vi litar på Jonny och förutsätter att det är sant. Har Herr Rappare tappat gnistan eller har han upptäckt att Centern kanske trots allt inte bara är ute efter att djävlas med folk?

Nu lämnar vi det som är, och varit, och blickar istället framåt, exempelvis mot nästa val. Jonnys löfte att ställa upp i lokalvalet låter lovande och vi står fast vid vårt erbjudande om samarbete, även om vi får förväntad, egen majoritet.

Nu kommer en stor och revolutionerande nyhet. Vi har sedan våra politiska ambitioner lanserades fått skit för att vi är så nöjda och glada med det mesta här i GK. Jonny tycker vi är mesiga som inte kritiserar Åke och grabbarna med jämna mellanrum. Visst kan vi gorma och skälla men vi vill gärna ha en anledning. Godsmagasinet räcker inte hur länge som helst. Snart är även mekan puts väck men det stör oss mindre. Visst har väl makteliten i GK gjort en och annan tabbe men dessa sparar vi för att bringa i åtanke lite närmare valet. Vi framhärdar dock fortfarande i åsikten att det kunde varit oändligt mycket värre.

Nyheten? Centrala nöjdhetspartiet (CNP) byter nu namn till GAS (Grön AnSamling). Detta är entaktisk fint för att vi inte bara skall framstå som onaturligt, nästan sjukligt nöjda medborgare. Namnbyte är ett gammalt beprövat knep. Högern blev Moderaterna. Bondeförbundet blev Centern. Liberalerna blev folkpartister och Vänsterpartiet kommunisterna försökte framstå som rumsrena genom att reduceras till Vänsterpartiet. Vi väntar på Sverigedemokraternas namnbyte. I likhet med kommunisterna så är inte demokrati deras bästa gren. Enbart ”Sverige” blir lite kort. Nåja. Det hastar inte för SD. Dom har just nu förliga vindar men det blir kanske en besvärligare kryss på nästa ”ben”. Varför går det så bra för SD just nu? Svaret är solklart men det är det ingen som ”vågar” yppa. Vi vet. Fundera över helgen så får ni facit någon gång på det nya året.

Partinamnet GAS är noga genomtänkt. Vi har tidigare påpekat att vi så långt det är möjligt vill fjärma oss från Hitlers och Stalins politiska idéer. Då hamnar vi naturligtvis exakt i mitten, Centralt. Centern är Grön, och ansamling låter mera robust än ex. samling eller allians. Ansamling har också en lite tvetydig och aningen negativ klang. Detta gör att även en smula tveksamma existenser kan känna sig välkomna i vårt parti. ”Alla ska med”. Från och med nu reserverar du, kära läsare, din kommunala röst för GAS till nästa val.

Vi ger oss ut i valkampen under vår nya slogan: ”Gasen i botten!”

Entry filed under: Politik och samhälle. Tags: , , , , .

Avrustning Det lackar

2 kommentarer Add your own

 • 1. Jonny Nilsson  |  december 22, 2012 kl. 10:19 e m

  Ni verkar ha lite svårt att släppa det där med min, låt vara ytterst modesta, kritik. Kanske var jag lite orättvis. Så var det då sagt. Gröna Köpingen är ju min favoritblogg efter Gerts!

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  december 23, 2012 kl. 2:12 e m

  Det gläder oss att vi ligger, visserligen efter, men dock i samma division som Gert. Han har legat lågt en tid. Vi är lite oroliga

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2012
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: