Läsvärt

maj 11, 2016 at 4:05 e m Lämna en kommentar

Ibland måste även en kärnfrisk bloggare söka upp sjukvårdslokaliteter. Numera har det blivit god ordning och reda på hospitalet, och timslång väntan har inte drabbat oss på senare år. Vi kanske har haft tur. Nåja ibland har det väl blivit någon stunds dröjsmål och då ser man sig om efter något läsbart. Det är sällan förenat med framgång. Utbudet är påvert och lockar inte fram läsglasögonen från ÖoB. ”Hänt i Veckan, Svensk Damtidning” etc. är inget som en mansperson vid sunda vätskor bör kasta sig över. Det är betydligt lärorikare att sitta och titta in i väggen . Damtidningar är för fruntimmer och slitaget vittnar om att de blivit hårt nyttjade. (ja tidningarna).Varför? Vill man inte läsa sådant som är sant? Tror man verkligen att svammel om kungahus, filmstjärnor och schlagersångare speglar verkligheten? En tröst i bedrövelsen är att det inte köps så många damtidningar. Nej de tjuvläser samvetslösa kvinnor omsorgsfullt på varuhusen, varefter man ställer tillbaka dem i tidningsstället.

Fascinationen över Konungen och hans avkommor är extra märklig. Är det så enkelt att det är trösterikt att få reda på att kungen inte är slugare än vanligt folk, utan kanske tvärt om.

Men, det finns annat läsvärt. Skarpa iakttagare och representanter för gott omdöme, har upptäckt att” Gröna Köpingen” presenterar artiklar av högsta sanningshalt och kvalitet. Här får man ta del av märkliga levnadsöden, händelser mm, och allt bär trovärdighetens signum.

Vi ryggar inte för inträngande reportage bland existenser som av olika skäl hamnat på livets skuggsida. Lite har vi inspirerats av Peter Gärdehag som skildrat ”Hästmän” och” Kokvinnor” på ett nästan smärtsamt sätt, och för detta blivit hyllad och geniförklarad.

Nu vill vi inte vara sämre. Nej bättre. I dag blir det nystart av” Blondin- Balles” blogg och hädanefter kommer” Hästmannen” vid en jämförelse att framstå som renlig och pedantisk.

Ordet till Balle!

 

Blondin-Balles blogg.

Tjabba! Balle här!

Ni kommer nog ihåg mäj. De e jag som heter Blondin-Balle efter min gamla skotare” Rottne Blondin” Ni som e från stan vet inte va en skotare e. De e en skogstraktor som man kör ut virke me. Eller körde, för min e trasig å står hos OP för lagning. Den har vatt där i länge nu. Blir nog aldrig färdig, så ja köpte en häst i stället. Den ska ja tjäna pengar på. Läste i tidningen om ett torp där skolungar fick klappa djur. De kan de få göra med min häst också, om ja får betalt. Men min kuse är inte utbildad så han kanske sparkas. Då blir klasserna mindre. De är bra.

Har inte hört nåt från fassan. Mossan tror att han lurat mäj. De tror inte ja. Snart kommer han hem me en massa kosing. Då ska ja köpa en ny moppe som imporenrar på brudarna. Har inte fått ihop at än. Men de är bara en tidsfråga. Mopeden kommer att göra susen.

Ja har fått en ny kompis.” Olle på skogen”. Han är 82 år och luktar som om han redan va dö. Han badar aldrig. Och inte borstar han tänderna. De har vi glädje av under kräftsäsongen. Då får Olle peta tänderna så vi får agn till burarna.

Appråpå fiske så ska jag pröva lite nät- dejting. Det vore kul me en brutta som luktar gott. Då kunde vi sita och hångla i kohagen präsis som i ”Bonde söker fru” De är de bästa programet på TV.

Nu finns en ny TV-soppa där präster raggar göka. ”Tro hopp och kärlek”. Tror inte på at. Inte håller präster på me sånt. De som är så rediga och fina.

Ja ska inte bli långraddig ida. Ville bara präsantera mej lite kort så ni kommer ihåg mäj. Hopas ja.Är snart tebaka. Hälsar Blondin Balle.

 

Vi tackar Balle. Så genuint, äkta och charmerande . Inget stilistiskt finlir, utan enkla ord rakt ur ett varmt hjärta. Välkommen tillbaka!

Entry filed under: Diverse.

Läxor. Melodifestikvalen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

maj 2016
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: