Trafik och avståndstagande

februari 13, 2017 at 10:34 e m Lämna en kommentar

För ett tag sedan berörde vi den s.k.” zebralagen” som sätter fotgängares liv på spel i stor och onödig omfattning.

Jonny skriver på sin Mönsteråsblogg att han höll på att åka på bang när han med signalhornet påtalade en medtrafikants vårdslösa framfart. Trafik kan vara riskabel på många sätt

Trafiken är full av incidenter, beroende på olyckliga omständigheter och oskickligt agerande.  Nollvisionen är ouppnåelig så länge det sitter människor bakom ratten. Vi propagerar inte för framtidens helautomatiserade samfärdsel som sköts av datorer och annat djävulskap. Hur många lastbilschaufförer, dito taxi- och buss skulle då bli friställda? All automatisering och rationalisering är inte av godo.

Vi skulle redan nu kunna ta ett gigantiskt steg mot minskad olycksstatistik, om alla bilister tog till sig en enkel, lättbegriplig regel: Håll avstånd!

Ni känner säkert igen följande: Du färdas på E22 där maxhastigheten är 100Km/timmen Eftersom du vet att du får behålla kortet om du inte kör mer än 30 kilometer för fort så ligger du på 110-120 km/tim. Du har precis kommit in på den enfiliga delen av vägsträckan då du i backspegeln ser en BMW komma susande och provokativt lägger sig ett par meter bakom. Vad vill han? Tycker han att du skall köra ner i diket för att han skall komma förbi, eller vill han att du skall riskera ditt körkort genom att gasa på till 150? Jävla idiot. Ibland har man lekt med tanken att tvärbromsa, men risken för egen whiplashskada har hindrat.

Rattfyllo, senila och dementa, synsvaga och allmänt odugliga är helt ofarliga i jämförelse med den imbecille faen som inte håller avstånd. En enkel fråga: Skulle en trafikolycka på Autobahn, med 300 inblandade fordon, vara möjlig om man höll tillräckligt avstånd?  Icke!

Polismän!  Skit i felparkerare, dåliga däck, utebliven blinker i rondeller mm. men sätt dit avståndssyndarna så det stänker om det. Detta skulle rädda många liv och gör bilplåtstagarna mindre arbetsbelastade.

Entry filed under: Diverse.

Radiovågor Litterära nyheter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

februari 2017
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: