Valmanifestet: Djup tallrik

mars 7, 2019 at 1:33 e m Lämna en kommentar

Vårt partis namnbyte från” GAS” till ”Q” har varit en formidabel succé. Medlemstillströmningen kan liknas vid en strid vårflod. Man kan nog också tala om ett fruktbart missförstånd och sammanblandning av begreppen. Vi tror oss veta många fått för sig att ”Q” numera driver feministiska frågor och sådant som rör sexuella minoriteter. Detta får man gärna tro och vi dementerar detta bara lite i smyg.

Responsen på valmanifestet och vår negativa hållning till LINNELAKAN har varit fantastisk. Red har översvämmats med vykort och brev från tacksamma läsare. Ett exempel ur brevskörden:” Ett innerligt tack för att ni belyser en fråga som ingen annan vågar ta sig an. Allmänheten tycker att sovrummet är en privat sfär som man drar sig för att rota i. Men vådan av linnelakan är så allvarlig att dessa måste lyftas och luftas. Vi stöder helhjärtat ett krav på förbud.  Sign . ”Bommulsvän”

Vi skulle kunna hålla på länge och redovisa tacksamma röster, men vi nöjer oss med detta för nu, och kastar oss över nästa hatobjekt.

Familjen gick på lokal i helgen. Vi skulle fira en nedkomst för 64 år sedan. Hustrun betalade och jag bidrog till trivseln med min närvaro. Barn och barnbarn gjorde lyckan fullkomlig.

Färden ställdes till en restaurang i Oskarshamn.” Gyllene Göken” i GK hade stängt, och samma sak med näringsställen i vår grannsocken. Jo på ett ställe kunde vi blivit serverade om vi varit ett sällskap om minst 90 personer.

Nåja, vi bänkar oss på en trivsam restaurang, beställer mat och dryck. (Det skall påpekas att undertecknad offrade sig och tog in lättöl). Bloggred. valde Wienersnitsel eftersom det lät relativt bekant.

Maten kommer in ganska så snart: Köttbullar till barnen, flapstek till övriga och snitsel till mig. Till min bestörtning ligger min köttbit i en stor DJUP TALLRIK. Djup tallrik passar till soppa. Denna tallrik var inte bara djup. Den var gigantisk, modell salladsskål. Varför? Köttet verkade inte vara så nyslaktat och så” rare” att man kunde befara ett försöka att fly undan. Inre heller potatis, blomkål och rödvinssås såg ut att anfäktas av frihetslängtan. Varför stänga in maten i ett rymningssäkert kärl?

Nu tycker ni att jag gnäller över en bagatell. Icke. Mitt avståndstagande är väl underbyggt. Att sleva i sig soppa ur en djup tallrik är helt OK. Här måste det vara höga kanter annars rinner soppan ur. Men att med kniv och gaffel försöka finfördela och fiska upp kött med tillbehör ur denna salladsskål var näst intill omöjligt. Vinkeln på handlederna blir onaturlig och smärtsam. 90 grader istället för bekväma 180.

”Usch, vad du gnäller. Det skall vara så här. Det är modernt ”, säger min lättlurade äkta hälft.

Jag tvingades vara så omodern att jag åt med fingrarna.

Till valmanifestet lägger vi nu följande: ”Vi vill stoppa, djup tallrik till annat än soppa”.

Entry filed under: Diverse, Mat och Gastronomi, Politik och samhälle, Valmanifestet.

Skogs- och vanvård Vem kunde tro detta?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör sällskap med 39 andra följare

Kalender

mars 2019
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: