Valmanifestet: Bilda en Nordisk union

december 7, 2013 at 2:14 e m Lämna en kommentar

Vi får allt som oftast tillfälle att vädra vårt missnöje med valda delar av EU:s agerande. Allt är inte skit, men det överstatliga fingrandet på bagateller, som inte berör andra än invånarna i respektive konungadöme eller republik, gör oss rosenrasat förblindade så vi inte ser de delar av EU som ev. är bra.

Förutom petitess-tramset tycker vi att en del medlemsländer uppvisar en stötande grad av egoism, chauvinism och storebrorsmentalitet. ”Störst, bäst och vackrast”.

EU:s ambition är att växa, och om det vill sig, bra eller illa, beroende på inställning, så är snart hela Europa ett enda stort EU. Ett konglomerat av olika nationaliteter, statsskick och seder och bruk. Detta tror inte vi i gynnar den ursprungliga goda tanken: EU som en garant för fred och frihet.

När man var liten och satt i sandlådan gick det oftast bra att komma överens om spadar, hinkar och sand, om man var ett par tre stycken. Vid större antal blev det ofta bråk och annat elände. Det är nog samma sak med den stora EU-sandlådan. Ju fler som är med i leken, ju större risk för trätor. Risken tilltar dessutom med det geografiska avståndet. Det är ofta lättare att komma överens med de närmsta grannarna, på samma våglängd, än med de ”lite annorlunda” i fjärran. Eller för att ta ett konkret exempel. EU-bidrag till svenskt jordbruk för att värna om ett öppet landskap är nog lättare att ta till sig än vetskapen om bidrag till Portugisisk tobaksodling.

Vi, nästa vals oomtvistade vinnare, ”Grön AnSamling”, kommer efter vårt makttillträde att arbeta för en ”Nordisk Union” (NU) som skall ersätta vårt medlemskap i EU. Vi här i Norden är ganska lika och trivs relativt bra i varandras grannskap. Språken begriper vi hjälpligt, med undantag av finskan som kräver en del träning. Här har vi på bloggen ett tips. I stället för att lyssna på P3 rattar ni in P4 där man sänder finska program som är oändligt mycket bättre, om än obegripliga. Men efter ett tag tror vi att ett och annat skall fastna. Lyssna på ”Sisu radio”.

Vi tänker oss alltså en union bestående av Sverige, Finland, Island, Danmark och så småningom också Norge, när Petter Northug slutat åka skidor. Då skall Norrbaggarna få dela med sig av oljemiljarderna och hela norden skall blomstra efter en rättvis fördelning av naturtillgångarna.

Naturligtvis skulle vi här i Sverige klara oss alldeles utmärkt på egen hand utan både EU och NU. Detta land, som förgäves söker sin like. Det finns ingen plats på jorden som uppvisar en sådan natur, högtstående kultur och invånare som inte befläckas av en enda skavank ens vid närgången skärskådan. Sverige är helt enkelt en fläckfri diamant i universum.

Det slår oss nu, att denna ädelsten skulle kunna glimra ännu starkare, efter smärre justeringar.

Skåne ligger lite offside i söder, och har invånare som mestadels talar obegripligt och grötigt. De har under en längre tid hissat en egen flagga i gult och rött som ett tecken på självständighetssträvan. OK. De kan få som de vill. Vi skiter i Skåne och drar gränsen vid Blekinges sydgräns.

Lite synd, för i Malmötrakten finns en politisk påläggskalv som skulle kunna göra nytta i ”Grön AnSamling”. Men visst. Det går att flytta.

Även Gotland kan diskuteras. Ligger lite avigt till, mitt ute i havet och även dessa invånare nyttjar ett obegripligt tungomål. Vi kan utan större saknad avhända oss också detta, och låt i samma svep även Öland gå samma väg. Här behövs näppeligen någon förklaring varför.

Nu börjar det likna något. Mitt i detta, nu aningen bantade paradis, ligger Gröna Köpingen. Centralt, upphöjt, vackert, oemotståndligt, unikt. Detta oomtvistade centrum för höga naturvärden och högtstående kultur. Varför inte göra GK till rikets huvudstad?  Nej, inte huvudstad. Huvudlandsbygd.

Landsbygden är vår framtid och att utnämna GK till huvudort och centrum för kampen mot en förödande urbanisering vore en garanti för en framtid med Fred, Frihet och Framgång.

Rösta på GAS.  Rösta för F, F, F

PS.

Man kan naturligtvis också diskutera nyttan med valda delar av Norrland.  Också här är språket obegripligt. Största anledningen är att det är en bristvara ”Jou…….”

Det finns dock en del plusposter. Vacker natur, goda fiskevatten och ripor. Norrland får hänga med ett tag till.

DS

Entry filed under: Valmanifestet. Tags: , , , , , , , , , .

Von Bloghsters memoarer – del 2 Von Bloghsters memoarer – del 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2013
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: