Däckaren Avsnitt 18..

maj 7, 2016 at 4:30 e m 1 kommentar

Nyheten om Lasse Kvinnobuskes hädanfärd går som en löpeld i GK. Inte bara i Gröna köpingen utan händelsen uppmärksammas världen över. Kondoleanser strömmar till hans förvånansvärt likgiltiga maka, men hon låtsas vara ledsen och gråter en skvätt i TV, för syns skull.,

Vi tror oss dock kunna slå fast. Fru Kvinnobuske önskade inte livet ut sin lagvigda, så när ni nu börjar spekulera över vem som är ogärningsman kan man nog stryka Rut- Berit. Hustrun heter faktiskt så. Varför är det ingen som vet.

Varför är hon inte förkrossad? Nja. Ett långt äktenskap har kanske genererat en viss leda. Fru Buske har god musiksmak, och har naturligtvis lidit under makens eskapader i svensktopp- och schlagerträsket. Lasse har legat ute på turné mesta tiden, men Rut-Berit har inte kunnat undgå Lasses musikaliska övningar via media av skilda slag. Oljudet har orsakat smärtsamma skavsår i hörselgången och de kommer kanske inte att läka genast i och men frånfället.. Men, hon finner tröst i vetskapen om att nyproduktion nu inte är möjlig.

Trots ett ganska lågoktanigt sorgearbete kunde fru Buske inte låta bli att funder över vem som kan ha bragt maken om livet. Någon svartsjuk äkta man? Försmådda älskarinnor? Musikälskare som pinats av hans musikaliska illgärning? Rut-Berit kommer att tänka på stråkkvartetten” Camerata Mordiska” som förmodligen lidit alla helvetes kval i vetskap om att Lasse Kvinnobuskes olåt kallas musik, och som har ett namn som väcker misstankar. Men. Nej. Terje Tönnersen kan nog hantera en stråke, men en skiftnyckel och hjulmuttrar? Knappast.

Nåja. Lasse är borta och hustru Rut- Berit ligger inte sömnlös i försök att avslöja mutteravdragaren. Det där får ordningsmakten klara av.

Nu när Lasse är gången till sina fäder börjar grammofonbolagen på känt manér rota i gamla kasserade spelningar för att krama den sista skvätten ur Guldkalven. Girigheten tar över och man ger ut material som är något helt fruktansvärt. Fullständigt groteska alster kommer ut på marknaden och efter ett tag är alla, inklusive den mest fanatiske och omdömeslöse country- konsument, överens om att detta måste få ett slut. Lasse var inte alltid helt nyktert under inspelningarna och det satte sina spår. Det som slutligen placerade Lasse i det absoluta musikaliska bottenträsket var när han spelade in en parodi på en annan av flaskans vänner: Alf Robertsson. Tyvärr gör tekniska problem att vi inte kan återge eländet. Kanske vid ett senare tillfälle

Man kan kanske driva med Hasse Kvinnaböske, men nationalhelgonet Alf Robertsson rör man inte ostraffat. Ger man sig på denne hedersman och försöker driva med honom då tar det hus i helvete.

Nu börjar en febril jakt på gärningsmannen. Inte för att straffa, utan för att hylla. Alla vill få möjlighet att tacka den man, eller kvinna, som borde gå till historien som en hjälte. Rättsapparaten beslutar att brottet skall preskriberas och musikaliska organisationer slår sig samman och utfärdar en belöning på 2 miljoner kronor till den som träder fram och kan bevisa att han är värd belöningarna och hjältestatusen.

Frälsaren måste finnas. Men var? Med finnas menar vi här: Hittas

Nu kära läsare. I nästa, sista avsnittet, kommer den skyldige att avslöjas. Den som gissar rätt har möjlighet att vinna ett förnämligt pris. Ett exempel av förstaupplagan i halvfranskt band av däckaren ”Muttern”

Entry filed under: Diverse.

Närgånget. Läxor.

1 kommentar Add your own

  • 1. Bert  |  maj 11, 2016 kl. 6:33 e m

    Gunte Brölevik i Pennys blir mitt tips! Han verkar dessutom behöva stålar till nya glasögon.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

maj 2016
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: