Hövdingen

juli 22, 2016 at 12:15 e m Lämna en kommentar

Vår landshövding, den tidigare så omåttligt populäre, Stefan Carlsson, har hamnat i blåsväder. Detta har knappast undgått någon. Det mesta är redan sagt men GK–bloggen känner ett ansvar att redovisa vår ståndpunkt.
Eftersom GK-bloggen, av outgrundlig anledning, av en del läsare betraktas som ett forum för ruttna skämt ber vi att Allvarlige Alvar uttalar sig i frågan så att alla förstår allvaret i det sagda. Ordet till Alvar.
”I en husvagn på en camping på Öland sitter en semesterfirande ungkarl i medelåldern. Vi kan kalla honom Olle. Denne Olle är en rätt tragisk figur, som inte skördat några större framgångar vid kontakt med det motsatta könet. Han är helt enkelt lite sexuellt svulten. Efter några ”Norrlands Guld” känner han sig styrkt och mogen för en kontakt per tel. med någon trevlig tjej som mot betalning pratar lite intimt med Olle. Olle trivs, och det gör tjejen också, alltmedan pengarna tickar in på hennes konto.

Detta kan man stå ut med och till och med tycka lite synd om Olle. En lite beklagansvärd figur som försöker skaffa lite guldkant på en torftig tillvaro på bekostnad av en saftig teleräkning som tär hårt på semesterkassan.

Det är lite värre med landshövding Stefan Carlsson. I likhet med en annan Carlsson ”kom han som ett yrväder en aprildag” och tog hela länsstyrelsen med storm. I hastigheten blåste en och annan obekväm medarbetare bort, men i det stora hela så var alla nöjda och glada. Bönderna fick nu möjlighet att schakta bort odlingshinder och vildsvinsjägare fick tillgång till nattsikte utan större mankemang. Bra eller dåligt, beror på vem man frågar. Vi dömer inte i detta utan konstaterar att SC nog gjort skäl för epitetet ”populist.”

Så kommer då lokaltidningarnas avsköljande att Stefan Carlsson skall få behandling för sin alkoholism. Jättebra och modigt tycker de flesta.”Strongt att han träder fram och tar tag i sitt missbruk”.

Lite senare avslöjas att Landshövdingen från residenset ringt sexsamtal på skattebetalarnas bekostnad för 20000 kronor. Detta är naturligtvis fullständigt befängt men fortfarande håller den närmsta omgivningen och politiska företrädare en anmärkningsvärt låg profil. Man är väl rädd att Stefan Carlsson skall komma tillbaka och då är det kanske lite otaktiskt att vara kritisk i den utsträckning som är befogad. En av de få som talade klartext, var kommunalrådet i vår grann- och vänort Mönsterås. Minns vi inte fel så betraktade han landshövdingens agerande som ”fullständigt omdömeslöst”. Så är det självfallet och tyvärr fortsatte SC på den omdömeslösa vägen genom att inte omedelbart avgå för egen maskin. Detta hade räddat lite av hans anseende. Nu finns det inget förtroende kvar och SC har dessbättre gjort sitt i rampljuset.”

Det var väldigt vad Alvar tog i. Han verkar mäkta upprörd och det kanske man skall vara. Samtidigt tycker bloggen att det är lite komiskt om man försöker sätta sig in i det som hänt. Tänk er hur det såg ut och lät när länets hövding sitter i residenset och pratar sex med en ”yrkeskvinna” som stönar lite uppmuntrande. Herre min skapare vilken soppa.

Vi har bett Gröna Köpingens egen Landsbygdshövding, Carl Stefansson, om en kommentar. Vi ville gärna höra hans syn på saken och efterhöra huruvida något liknande vore möjligt också här i GK. Vi har sökt Stefansson på telefon men det har ständigt varit upptaget och de få gånger han svarat har talet varit otydligt och svårbegripligt. Vi skall se om kontakt kan upprättas via andra kanaler.

Entry filed under: Allvarlige Alvar, Betraktelser, Politik och samhälle. Tags: , , , .

Diverse och Blondin-Balles blogg Tafs och tjafs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juli 2016
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: