Winnersmäck

maj 25, 2017 at 4:05 e m 2 kommentarer

Jag lånade min hustrus bil häromdagen. Ja, inte lånade. Jag stal den i smyg. Hon är så erbarmligt rädd om åkdonet att hon inte vill riskera att den går samma väg som andra bilar som jag haft i min ägo.

När jag startar, brakar helvetet löst. En sprängladdning som exploderat under bilen? Är det den lede fienden som attackerar med full kraft?  Jag kastar mig i skydd bakom husets stenfot och kan så småningom, något lättad, konstatera att oljudet kommer från bilradions skivspelare som skruvats upp på högsta volym. Det är Lars Winnerbäck som ylar för full hals. Förfärligt, men trots allt bättre än ett anfall från främmande makt.

Min hustru och undertecknad är lite oense beträffande Winnerbäcks kvalitéer, eller brist på. Det finns sämre, men definitivt det som är bättre. Tyvärr har hon dragit vår dotter med i fördärvet och de sitter och orerar om vilka fantastiska texter han levererar: ”Tandläkarväder, så genialt. Alla vet vad han menar.” Inte jag. Jag tycker det är kul att gå till käftmeken och förknippar en rotfyllning med strålande sol och allmänt välmående.

Innan jag får tyst på eländet uppfattar jag några Winnerbäckska rader: ”Duggregnet blåser i vinden.” Vad är detta för meteorologisk sensation?  Ett duggregn blåser förbanne mig aldrig. Vinden kan före ett duggregn med sig, men det är en annan sak.

När det gäller musik har jag större förhoppning om min välartade son. Vi sitter tillsammans och diggar Neil Young. Världens bäste rockpoet och en fantastisk låtmakare och gitarrist. Både Nobelpriset och Polarpriset går till Canada nästa år.

Jag kanske skall förtydliga. Dotter och hustru har andra kvalitéer. Förtjusande människor som en dag kommer att vakna och bli varse att de slösa tid på tonsatt pekoral.

Vår lokale nationalskald Nils Norrälv, som tyvärr lämnat jordelivet, skrev en gång en text som Lars Winnerbäck förvanskade samvetslöst.  Vi har presenterat den tidigare. Gå in här och friska upp minnet.

Jonny skriver på sin blogg att han är lite splittrad till Per Gessle. Det är inte vi. Gessles samarbete med Winnerbäck i ”Småstadsprat” är rent förfärligt Där tycker vi lite olika Jonny, men vi bor i ett fritt land. Än så länge. När vårt parti ”Grön ansamling” (GAS)kommer till makten förbjuder vi Gessle och Winnerbäck i samma veva som Foppa-tofflorna.

Entry filed under: Musik. Tags: , .

Glatt på isen Blåsfestivalen

2 kommentarer Add your own

 • 1. En anonym välgörare  |  maj 28, 2017 kl. 5:09 e m

  Skall med denna kommentar försöka att, för dig old man, förklara vissa saker.
  Till att börja med. Det var din välartade son som introducerade din dotter och hustru i Lars Winnerbäcks förtrollade värld. (Winnerbäcks träsket som din svärson kallar det…)
  Denna upp gift kommer från väldigt säkra källor.
  Du pratar om pekoral. Behöver jag säga mer än T-bone steak….knappast. Där kan man prata om gallimatias, rappakalja, dravel och smörja. Det är klart, gubbar i din ålder ligger en del efter kunskapen om engelska. Hade du lyssnat på NY texter, hade du insett att denne man du kallar för poet, har gett pekoralen ett ansikte värt namnet.
  Hur kan du kalla honom poet? Ferlin, Fröding och Andersson vänder sig i sina gravar. Skäms gamla man.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  maj 28, 2017 kl. 8:30 e m

  Bäste anonyme välgörare. Tack för din kommentar. Vi skall reda ut begreppen vid tillfälle. Vad du menar med ”T-bone steak” är nog inte solklart för alla läsare, men det skall bli. Återkommer i ärendet inom kort

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

maj 2017
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: