Lördags-tankar

oktober 19, 2019 at 10:59 f m Lämna en kommentar

I förra inlägget berörde vi trafikproblem av skilda slag. Till vår stora glädje kan vi konstatera att polismakten tar detta på stort allvar.” Termometern” upplyste häromdagen om att en person står åtalad för att ha korsat heldragen linje. Så skall dom tas, trafiklymlarna.

Dagens avisa innehöll inget sensationellt. Lite om slangade bilar och borrade tankar och ett stort uppslag om avdöda husdjur. Saknaden efter en hund eller katt kan ta sig olika uttryck. Ibland går det till överdrift.

Vi letade förgäves efter en krönika av Eva- Bergfast Andersson men den kommer förhoppningsvis nästa helg.

Bloggen tar del av en annan blogg på andra sidan sockengränsen: Jonny Nilssons ”Mönsteråsbloggen”. Nu senast hade han en karaktäristik över våra Svenska politiska partier. Träffande och roligt. Dock en liten plump i protokollet. Han hade glömt bort Grön Ansamling (GAS) eller Centrala partiet(CP) som jag tror att vi heter för tillfället. Här hade superlativ kommit till användning.

Naturen är fantastiskt vacker i dessa dagar. Hösten, med sin behagliga temperatur och färgprakt skänker ro åt sinnet. Det är en ynnest att få ta del av detta.

En svenskättad, kvinnlig astronaut är ute och promenerar i rymden, till enorma kostnader. Till vilken nytta? ”Människan är nyfiken och vill veta om det finns annat liv i universum.” Varför skall vi veta det? Vi bor på en planet som fungerar, än så länge. Lägg pengarna på miljön, och omskolning av klimatförändringsförnekarna.”Strutsarna” är kanske det största hotet.

Så mycket mer har vi inte i dag. Nu lutar vi oss tillbaka och inväntar helgmålsringningen som förkunnar att arbetsveckan är till ända. Lediga lördagar och andra nymodigheter har vi inte mycket till övers för. Inte konstigt att det inte blir så mycket uträttat.

Det var bättre förr!

 

Entry filed under: Bättre förr, Diverse, Lag och rätt.

Trafikproblem Försummelse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

oktober 2019
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: