Berts blogg

februari 4, 2018 at 12:30 e m 8 kommentarer

Mer snö. Men än är vi inte insnöade. Inte vi på bloggen

Vi bruka följa bloggande kollegor i grannsocknen Mönsterås.  Bert och GK- bloggen är inte alltid överens, men det är det inte många som är.

Bert är inte så flitig, och det kan kanske vara bra, men vi skall inledningsvis anslå en positiv ton. Bert är en ganska duktig fotograf och då och då presenterar han trevliga bilder från natur, kultur och sjöfart. Vi tycker nog att vi kan efterlysa mer av detta.

Hans senaste inlägg har rubriken: ”Är tegelstenar bristvara.” Han illustrerar med en bild av en illa åtgången fasad i Finsjö.  Vi håller med Bert om att man skall vara rädd om gamla fina byggnader. Tegel är nog ingen bristvara, möjligtvis gammalt tegel som kan passa för renovering av den frostsprängda fasaden. Även om det finns en uppsjö av begagnat tegel som ställs till förfogande gratis så skall det sättas på plats av någon. Man kan på goda grunder tro att det inte blir billigt. Eftersom bygganden, enligt Bert, ägs av Mönsterås kommun så måste reparationen bekostas med kommunala medel.

De kommunala slantarna skall räcka till mycket: Vård och omsorg. Skola, snöröjning, väghållning.mm.mm. För att nedborgarna inte skall fara illa i onödan kanske man är tvungen att prioritera, och vi får leva med en frostsprängd fasad. Men visst. Det är synd. Där har du rätt Bert.

Gårdagens musikaliska begivenhet,” Mello”, måste analyseras och recenseras Vi väntar med detta ett tag, för intrycken måste få tid att smälta in.

Entry filed under: Diverse.

Det blir nog bra…. Melodifestanalen

8 kommentarer Add your own

 • 1. Bert  |  februari 5, 2018 kl. 12:59 e m

  Jag har aldrig påstått att tegelbyggnaden i Finsjö ”ägs” av Mönsterås Kommun. Dock är det ju så att det för något/några år sedan framkom att Mås-kommunen missköter sitt fastighetsbestånd. Med det i facit är det inget märkligt med att anta att ”OM” ägaren av tegelbyggnaden i Finsjö är MK så är det fullt synbart att misskötsel fortfarande är den av MK antagna fastighetsskötselformen.
  Att Mönsterås Kommun inte skulle ha råd att exv fixa till de på fotot synliga fasadskadorna av den anledningen att det skulle vara brist på ”kommunala medel” är rent strunt, MK har haft stora årliga budgetöverskott under lång tid.

  Att Mönsterås Kommun skulle ”Prioritera”, ”Vård och omsorg”, ”skola”, ”snöröjning” är ett dåligt skämt som bara en Centerpartist kan komma på att framföra. Skolresultaten i Mås-kommunen är bland de sämsta i landet – snöröjningen har i årtionden varit på den nivån att man kan tro att de beslutsfattande i frågan inbillar sig att Mönsterås Kommun är beläget på exv Gran Canaria.
  Vård och Omsorg: man kan kräva att de ansvariga beslutsfattarna i MK har så mycket koll på vård och omsorgsbehovsläget bland de äldre att det inte ständigt och jämt ska behöva vara vårdplatsbrist på de Kommunala äldreinstutionerna. Att vårdplatsbrist är ett typiskt tillstånd i Mönsterås Kommun är också ett allmänt svenskt fenomen, detta är inte att förundra sig över, det pga av att det idiotiska företagstänket(exv bonussystem) även har införts inom sjuk å äldrevård mfl av skattebetalarna finansierade verksamheter.

  Antalet vårdplatser i Sverige är det lägsta dito beståndet i hela EUROPA, fattiga länder som exv Albanien, Portugal mfl har mångdubbelt fler vårdplatser än det påstått rika Sverige.
  Man kan fundera över vad för slags ideologi som ligger bakom det faktum att svenska makthavare så gravt missgynnar de äldre i Sverige. Säkert beror det på att man från makthavarsidan vill decimera antalet äldre i Sverige så fort som möjligt av ekonomiska och demografirasistiska(det multikulurella) anledningar. En av metoderna som används för minska antalet äldre i Sverige är ”SVÄLTMETODEN”, denna folkutrotnigsmetod har genom historien framgångsrikt används av div ismer som dagens företagsism-makthavare(Globalist/Kapitalist-anhängare) högljutt säger sig vara motståndare till – så hur ser det då ut bakom kulisserna – kan det vara doktor Mengeles nutida anhängare som styr å ställer i SVEA RIKE.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  februari 5, 2018 kl. 3:11 e m

  Aj.aj vännen Bert. Vi trodde för ett ögonblick att du var på rätt väg, men nu har du uppenbarligen spårat ur igen. Det var tråkigt. Det är tydligt att kommunala medel inte kan offras på tegelväggar i Finsjö, Pengarna behövs utan tvekan i vården och allt kan uppenbarligen inte satsas på somatiska åkommor.

  Gilla

  Svara
 • 3. Bert  |  februari 6, 2018 kl. 12:00 f m

  Citat GK-Lars:”att kommunala medel inte kan ”offras”, ja, inte blir man överraskad över att en centerpartistisk snålbonderöv anser att ”kommunala medel ”offras” när de ska användas till det allmännas bästa och behov. Saken är den att centerpartister å liknande märkliga existenser ser ”kommunala medel”(inbetalda skatter) som sina egna pengatillgångar. Så ska skattemedel användas enligt centerpartistiskt synsätt ska de förstås satsas på något som just gynnar dem själva och deras gelikar.

  ”somatiska åkommor”. Grekiska ordet ”Soma” betyder ”Kropp” enl Wikipedia, så ”somatiska åkommor” betyder därmed ”kroppsliga åkommor”. Vad GK-Lars däremot åsyftar med ”somatiska åkommor” vet bara han själv, men förmodligen är han lika förvirrad i pannkakan som pillertrillarna var för några decennier sedan, de fick för sig att ”somatisk” betydde ”inbillning” av att lida av kroppsliga sjukdomar.

  Men, kanske att GK-Lars har läst om ”Gnostikerna” som hävdade att ”somatiska” människor var de lägst stående i gnostikernas världsbild. Somatikerna ägnade sig bara åt kroppsliga göromål som att äta, sova, göra ifrån sig fem ggr per dag, så sin säd i slida som på åker. Ja, det är misstänkt likt hur en bonderöv i GK/MK lever sitt enahanda liv, ja, likt en åkomma. GK-Lars är uppenbarligen missnöjd med att det ”inte satsas på somatiska åkommor” i GK/MK, detta då han så gärna vill bli lyft upp ur dyngan och träldomen och slippa att bli sedd som en somatiker, en av de lägst stående i GK.

  Gilla

  Svara
 • 4. Gröna Köpingen  |  februari 6, 2018 kl. 6:56 f m

  Min synnerligen välartade vän Bert! Jag skrev att kommunala medel” inte kan offras på tegelväggar i Finsjö”. Har vi förstått ditt inlägg rätt så tillhör detta” det allmännas bästa och behov”. Därom kan råda delade meningar.
  I övrigt krånglar du till det i onödan Enligt vedertagen medicinsk terminologi betyder somatisk, kroppslig och åkomma är detsamma som sjukdom, krämpa. Således: Somatisk krämpa= kroppslig sjukdom.
  Vi ville poängtera att det är viktigt att medel anslås även till behandling av psykiska sjukdomstillstånd. Om man tittar över sockengränsen så är behovet uppenbart
  Ha det nu bra, och gå inte ut och bli kall så du drar på dig nya sjukdomar.

  Gilla

  Svara
 • 5. Bert  |  februari 6, 2018 kl. 10:53 f m

  Bäste GK-Lars, du borde som C-politiker förstå landsbygdens folks bästa och allmänna behov, Citat:”det allmännas bästa och behov”.

  Mås-kommunmedborgarna i Finsjö har givetvis samma krav på livsbejakande goda närmiljöbehov som centerpartisterna(smehalvan å bonderöven) uti Kråkerum har, detsamma för dig GK-Lars, det att få leva sina liv i en vacker och välordnad livsmiljö.
  Att varje dag tvingas se ett allt mer accelererande förfall och krigsruinliknande tegelbyggnader är knappast en upplevelse som befrämjar god hälsa å livskvalitet. Inte heller kan de drabbade på något vis erfara känslan av att som skattebetalande Finsjöbor vara sedda och uppskattade av de centerpartistiska maktutövarna i M-ås/GK.
  Men visst, har man som Centerpartist en partiledare som anser att fullvuxna skäggiga män från långtbortistan är små barn som det svenska samhället har skyldigheter att försörja i all framtid så … . Utifrån den realeutopin kan man ju förstå att det C-dysfunktionella tänkandet även på kommunnivå kan slå slint rejält mycket, då inte sällan till nackdel för kommuninnevånarna i exv Mås.

  ”Vad det gäller ”Somatisk” så har jag redan i kommentar 3 redogjort/definierat betydelsen av det ordet.
  Citat GK-Lars:”Vi ville poängtera att det är viktigt att medel anslås även till behandling av psykiska sjukdomstillstånd.”
  Jo, jag kan förstå din ständiga oro, det kan inte vara lätt att vara drabbad av ”pillertrilarnas” och Big Pharma-labbens beroendeframkallande kemipiller och med det tvånget alltid i åtanke ständigt vara medveten om att det bara är tillfällig symtomlindring som erbjuds, aldrig någon bot och bättring.

  Gilla

  Svara
 • 6. Gröna Köpingen  |  februari 6, 2018 kl. 7:20 e m

  Bäste vännen Bert! Din omsorg om Finsjö och dess invånare är hedervärd. Nästan liter rörande. Det är lätt att förledas av din ibland lite burdusa framtoning och tro att du tycker att alla är skitarsel och bondrövar. Nej så är det inte: Bloggen har upptäckt att Bert innerst inne är en god och vänlig själ som vill alla väl. Ja kanske inte alla, men några. Ha det bra. Håll värmen och var rädd om dig.

  Gilla

  Svara
 • 7. Bert  |  februari 7, 2018 kl. 12:28 f m

  För en gångs skull har du rätt GK-Lars, det att jag ”innerst inne är en god och vänlig själ”. Dock är jag av den sorten att jag är hård mot de jag ogillar, kan då upplysa dig om, att om jag ogillar någon, så är det beroende på, väl grundade själ.
  I ditt fall har jag under kvällen 2018-02-06 gjort ett undantag. Jag har gått dig till mötes genom att så som du önskar i detta ditt blogginlägg ”Berts blogg” leverera ett bildreportage där du är omnämnd och behandlas vänligt om än lite raljerande.
  Kolla in min blogg, kan tänka mig att du gillar de miljöer jag visar upp, ha en trevlig bildresa!

  Gilla

  Svara
 • 8. Gröna Köpingen  |  februari 7, 2018 kl. 9:02 f m

  Tack Bert för trevliga bilder och goda tips Ett bäcken skulle nog kunna komma till piss med tiden, men ännu mer traktar jag efter traktorn på den första bilden. En gammal fin klenod som skulle pryda dynghögen här i GK

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

februari 2018
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: