Kanske inte så dumt egentligen

mars 17, 2013 at 10:00 f m Lämna en kommentar

Vi på bloggen skyltar gärna med vår bildning. Det är inget skryt utan bara en redovisning av det faktiska förhållandet. Vi citerade vid tillfälle vår själsfrände Shakespeare och han kommer nu till heders igen: ”Eftertankens kranka blekhet”. Det är ytterst sällan vi ser oss nödsakade att ändra på en åsikt eller ett ställningstagande. Vi kan så här på rak arm inte erinra oss att det hänt tidigare. Kanske skall vi här och nu göra en liten reträtt. Men bara liten. Vi sablade, med all rätt, ner det Malmöitiska tramset med värdegrundsgodis som skulle serveras kommunala tjänstemän som hade svårt att hitta samtalsämne. Vi vidhåller att det är sällsynt korkat, men vi kan kanske, trots allt, hitta ett stänk av användbarhet och även en möjlighet till besparing. Minnesgoda läsare erinrar sig säkert de olika former av valfläskdistribution som planerats i GK. Allianståget med DOA-kören och Vilda Västern- manifestationen utefter Storgatan. Vi tycker fortfarande att det är briljanta upplägg men nu öppnas kanske ett billigare och mindre riskfyllt alternativ. Skottlossning och skenskjutsar i befolkade miljöer är kanske inte förenligt med sunt säkerhetstänkande. Här kommer det Malmöitiska konfekt-konceptet in. Varför inte beställa ett större antal praliner hos en lokal godisgrossist. Pralinerna förses med omslag färgade i respektive partis kulör. Grönt omslag för centern. Rött för sossarna, illrött för V, ljusblått för folkpartiet, mörkblått för M osv. Grön AnSamling (GAS) skall i likhet med Centern ha godis med grönt omslag men med betydligt vackrare och mjukare färgton.

Sen kommer vi till det viktigaste. Pralinerna skall naturligtvis också ha en smak, signifikativ för respektive parti. GAS:s praliner skall vara ytterst välsmakande och ha en form och konsistens som är extremt tilltalande. Inte heller Centerns variant skall smaka utpräglat illa. En ”grön” smak med stänk av nyslaget hö och landsbygd. Det är ganska givet att KD:s godis skall ha en gudomlig smak och SD kan på känt manér lämpligen dela ut smällkarameller. Men hur smakar en Sosse? Hur skall en folkpartist kännas i munnen? Skall Vänsterns godisbit ha en sträv bismak av gångna tiders förgrundsgestalter eller skall även denna trots allt kännas len i gommen? Frågorna hopar sig. Här kommer ni kära läsare in. Vi vet att ni är kreativa och engagerade i politiska frågor. Vi efterlyser förslag på smaker som kan passa för de partier som finns representerade i kommunen. Låt fantasin flöda och skicka era förslag till redaktionen. Ni får i nödfall vara anonyma men om ni skyltar med namn så har ni möjlighet att bli ihågkomna för lång tid framöver.

Hur skall då detta valfläsk presenteras för väljarna? Möjligheterna är många och inte speciellt kostnadskrävande. S.k. ”godisregn” brukar vara ett populärt inslag i gatubilden vid större tillställningar. Sossarna kan på gammalt beprövat manér stå på Domus tak och kasta pralinerna över kooperativa medborgare. Alternativt kan Robban, i kraft av sitt nya ämbete, liera sig med KD och låta godiset regna från kyrktornet över en tättbefolkad kyrkpark i samband med Blåsfestivalen. Andra partier bör i rättvisans namn få stå vid ICA och när godiset är slut kommer Algot Krämer med det glada budskapet: ”Det kommer mera…” Det slår oss att även Netto bör ges möjlighet att erbjuda snaskig nederbörd. ”Alla skall med.” Även här finns plats för nya fräscha idéer från er läsare. Varmt välkomna med förslag!

PS. Vi vet att Shakespeare- citatet ovan ursprungligen inte har den betydelse som det fått med tiden, och som här åsyftas, men vi struntar i det. DS.

Entry filed under: Diverse, Politik och samhälle. Tags: , , , .

Deckare: Bonde söker fruar – Del 8 Semestertider

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

mars 2013
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: