Betygsfri skola?

mars 27, 2015 at 8:53 f m 2 kommentarer

Vid sidan av gröna Köpingens högklassiga husorgan ”Termometern” tar vi också ibland del av en dagstidning med snarlikt namn: Barometern. En artikel signerad Johan Winsell fick oss att hicka till: ”Betygsfri skola skall införas på försök nästa år”. Vi läste artikeln ett antal gånger men kunde inte finna annat än att det handlade om en ”Läxfri skola”. Johan är en kompetent krönikör och är förmodligen inte ansvarig för rubriksättningen.

Vi på bloggen är skeptiskt inställda till bägge varianterna. Miljöpartiet vill i vanlig ordning gå i bräschen, även för denna tokighet, och man hänvisar till en skola i Mörrum som valt en ”läxfri väg”. Förmodligen rör det sig även här om språkförbistring. Det handlar nog, med tanke på orten, om en Laxfri väg”.

Entry filed under: Media, Skola. Tags: , , , , .

Bloggare och bollar Sex, smisk och pisk

2 kommentarer Add your own

 • 1. Anders  |  mars 31, 2015 kl. 6:29 e m

  Nja, bloggarens teori är naturligtvis välgrundad. Personligen tror jag dock att vi här har att göra med ett nytt grepp för att locka elever till en friskola. Fotbollsgymnasier, handbollsgymnasier och hundgymnasier finns ju redan så det gäller naturligtvis att hitta på något nydanade som lockar eleverna att välja just denna friskola. Därför har någon nu kommit upp med den brilljanta iden att starta en sexfriskola. Naturligtvis inte en sexfri skola, för det tror jag inte lockar lika mycket.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  april 1, 2015 kl. 5:03 f m

  Tack för kommentaren. Vi återkommer i ett nytt reportage där vi synar befintliga friskolor i illa sydda sömmar. Gröna köpingen skall kämpa för införande av ”Frisk-skolor” som alternativ till alla andra sjuka varianter. Iden med” Sex- friskolor” är inte dum och tål att penetreras.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

mars 2015
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: